masuri masuri Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Trei boli grave si nici o speranta

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ursuleanu

Vaduv la 29 de ani, cu doi copii de 2 si 3 ani – asa a fost tineretea lui Silviu Ursuleanu. A muncit ani de zile ca sa isi creasca cele doua fiice singur, sa le tina la scoala si la facultate. In tot acest timp s-a luptat cu boala. La 57 de ani, Silviu Ursuleanu duce in spate 40 de ani de munca si 35 de ani de diabet. Este dependent de insulina si, ca si cand viata nu l-ar fi lovit suficient, a suferit un accident la ochiul drept. Recuperarea a fost lenta si nelipsita de complicatii. Diabetul incetinea tot mai mult vindecarea. Apoi, dupa zeci de ani de munca, cand lucrurile pareau sa se aseze, a urmat disponibilizarea de la locul de munca, acelasi pe care il avea inca din tinerete. Anii de munca nu mai insemnau nimic, nici conditiile in care a lucrat, pe care le-a suportat si care i-au agravat bolile.

Incercand sa se reangajeze, Silviu Ursuleanu a dat numai de refuzuri. Bolile pe care le avea si care se agravau pe zi ce trecea il faceau sa piarda lupta pentru un loc de munca. S-a pensionat pe caz de boala – o suma modesta, iar anii de truda au disparut ca in ceata, asa cum si privirea lui se incetosa treptat. Problemele cu care Silviu Ursuleanu s-a confruntat toata viata si peste care a trebuit sa treaca au dus la slabirea organismului, iar anul trecut a suferit un accident vascular. Accidentul i-a afectat nervul optic si mai tare, iar evolutia bolii a fost galopanta. In putin timp, vederea i s-a redus la 40%. Si, peste toate, viata i-a mai dat o palma: curand dupa externare, a aflat ca in spital contactase hepatita C…

Dependent de insulina, cu hepatita C, cataracta si in incercarea de a se recupera dupa accidentul vascular, Silviu Ursuleanu simtea ca cedeaza. Bolile si traumele pe care le suferise, pareau sa-l sfarseasca si nimic nu-i mai putea aduce zambetul pe buze. Vestea ca va primi operatia de care are nevoie in mod gratuit de la AMA Optimex a venit ca un miracol: “Nici acum nu-mi vine sa cred. Sper sa pot sa fac cumva sa recompensez… nici nu stiu cum sa multumesc… n-am cuvinte”.

Dintr-un om care mai vedea doar 40% din tot ce-l inconjura, Silviu Ursuleanu a ajuns un om care vede acum clar. Operatia nu l-a ajutat numai fizic, ci mai ales psihic: “M-am limpezit si la cap. Ma simt altfel. Mi-a dat o doza de optimism”.

Silviu Ursuleanu are acum posibilitatea sa se intoarca la una din marile lui pasiuni – cititul. Poate sa-si vada nepoata de doi ani si sa o tina in brate. Poate sa spere la mai mult si sa isi reia viata.

Suferea de cataracta. Cataracta reprezinta opacifierea lentilei ochiului numita cristalin. Fara operatie vederea se pierde in totalitate. Prin operatia de cataracta medicul schimba cristalinul opacifiat cu unul artificial, care nu se mai strica niciodata.

La AMA Optimex a fost consultat si operat de Dr. Andrei Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan tratează anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

5/51 rating
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.