Informatii pacienti

INTREBARI SI RASPUNSURI

  • Cum ma pregatesc pentru consultatie?

    Daca este prima data cand veniti la clinica noastra, este bine sa aduceti istoricul medical oftalmologic, toate informatiile pe care inca le mai aveti sau macar ultima pereche de ochelari. De asemenea, daca suferiti de anumite boli despre care ati fost informat ca afecteaza ochii, este bine sa aveti la dumneavoastra informatiile primite de la medicii specialisti.

    Daca sunteti deja pacientul clinicii, toate informatiile medicale se afla deja in baza noastra de date, nu este nevoie sa aduceti nimic.

    In cazul in care sunteti posesorul unui voucher primit in cadrul unei promotii sau sunteti membrul unui club sau unei clinicii partenere, va rugam sa aduceti documentele necesare.

    Este preferabil ca doamnele sa vina nemachiate.

  • Ce fac cand ajung la clinica?

    Va rugam sa mergeti la receptie si sa va inregistrati. Ulterior, veti fi indrumat catre cabinetul in care se va desfasura consultul oftalmologic.

  • Cat timp dureaza si ce se intampla in timpul consultatiei?

    Durata unei consultatii depinde de afectiunea de care suferiti. Un consult oftalmologic de rutina dureaza 15 min. In cazul in care sunt necesare alte investigatii, medicul oftalmolog sau asistenta va vor explica pasii si durata, in cadrul consultatiei. Totusi, este bine sa va rezervati minim o ora pentru aceasta. Tratam fiecare pacient in functie de nevoile sale, de aceea exista situatii in care, din motive obiective, trebuie sa dedicam mai mult timp unui pacient. Daca se intampla sa fiti in sala de asteptare si sa trebuiasca sa asteptati, ne cerem scuze si va rugam sa aveti rabdare, si dumneavoastra veti fi tratat/a cu maxima atentie atunci cand veti fi in cabinet.

    In timpul consultatiei se va efectua o keratorefractometrie computerizata, apoi se va evalua acuitatea vizuala si se va prescrie corectie optica (ochelari sau lentile de contact), daca este nevoie.

    In cadrul consultatiei se efectueaza un examen biomicroscopic al polului anterior si posterior al ochilor. Exista situatii cand examinarea fundului de ochi se poate efectua fara picaturi de dilatare, cu ajutorul unei lentile speciale. Medicul apreciaza daca administrarea picaturilor de dilatare este necesara. De asemenea, se poate efectua un test Schirmer daca este necesar.

    In cazul in care pacientul are peste 40 de ani se va masura tensiunea intraoculara. Pana la varsta de 40 de ani masurarea tensiunii intraoculare nu este obligatorie si se masoara la cererea pacientului sau daca medicul hotaraste.

    Daca, pentru stabilirea diagnosticului, medicul va avea nevoie de investigatii suplimentare, acestea se pot efectua in clinica, costurile acestora nefiind incluse in costul consultatiei (VEZI LISTA DE PRETURI).

    In cazul in care pentru consult este nevoie de administrarea unor picaturi cu atropina pentru dilatare, trebuie sa stiti ca vederea va va fi afectata pentru cateva ore, ca atare nu va recomandam sa conduceti.

  • Cand trebuie sa vin la oftalmolog?

    In general, este bine sa faceti o consultatie oftalmologica:

    • La 2 ani pana la varsta de 60 de ani
    • Anual dupa varsta de 60 de ani
    • In jurul varstei de 40-45 de ani este bine sa efectuati un consult oftalmologic complet pentru verificarea acuitatii vizuale atat la distanta, cat si la apropiere (dupa aceasta varsta apare oboseala la citit), TIO si FO
    • Copii – primul consult oftalmologic se face la 3 ani, bineinteles, daca pana la aceasta varsta nu s-a observat nimic in neregula. Daca la acest consult totul este normal, urmatoarea vizita la oftalmolog se face la 6-7 ani, inainte de inceperea scolii. Atunci cand parintii sunt purtatori de ochelari (miopie, hipermetropie, astigmatism) copiii trebuie dusi anual la un control oftalmologic
    • Oricand observati scaderea acuitatii vizuale, ochii rosii, uscati, dureri oculare
    • La pacientii cu varste de peste 50 de ani se recomanda efectuarea unui examen de camp vizual de rutina.
  • Medic de garda pentru pacientii operati?

    Daca ati fost operat in clinica noastra, in weekend sau in zilele libere, unul dintre medicii nostri va sta la dispozitie pentru urgente oftalmologice. Astfel, la orice schimbare a simptomatologiei, il puteti contacta la numarul 075OFTALMO (0756 382 566). Consultatia va avea loc in cadrul clinicii.

  • Cat costa?

    Preturile sunt publice, accesati listele cu preturi pentru consultatii, investigatii, tratamente si operatii.

  • Pot sa imi comand ochelari si lentile de contact la clinica?

    Este posibil. La magazinul 8ik din cadrul clinicii gasiti modele diverse de ochelari sau lentile de contact pentru toate varstele si afectiunile. Opticienii nostri sunt experti in domeniu si sunt intotdeauna disponibili pentru a va ajuta sa comandati produsul cel mai potrivit.

    Pentru mai multe detalii despre produsele comercializate in magazinele 8ik, vizitati si www.amaoptic.ro

  • Unde ma pot documenta despre boala de care sufar?

    Va recomandam sa consultati sectiunea media a site-ului nostru. Veti gasi acolo articole medicale, noutati din domeniul oftalmologiei si emisiuni TV. Insa, medicul oftalmolog va va raspunde la orice intrebare.

  • Pot sa pun intrebari online?

    Daca aveti intrebari pentru noi, ni le puteti adresa in sectiunea Forum sau prin intermediul paginilor noastre de Facebook:

    Totusi, este foarte important sa stiti ca informatiile primite in lipsa unui consult oftalmologic, pe Facebook sau e-mail, sunt pur informative si nu inlocuiesc o consultatie oftalmologica.

  • Ce analize trebuie sa fac inainte de operatie?

    Inainte de operatie veti face cateva investigatii oftalmologice in clinica noastra. In plus, pentru anumite operatii mai sunt necesare analize de sange si investigatii generale. Vizualizati aici lista analizelor si controalelor pe care trebuie sa le faceti. La sectiunea operatii puteti verifica daca sunt necesare analizele pentru operatia pe care urmeaza sa o faceti. In cadrul controlului preoperator, medicul sau asistenta va vor explica toate aceste aspecte.

  • Ce trebuie sa fac dupa operatia de reducere dioptrii?

    In cadrul consultatiei preoperatorii, dar si la operatie, veti fi informat/a despre perioada postoperatorie. Este important sa respectati cu strictete indicatiile medicului, sa urmati tratamentul prescris si sa ne contactati de urgenta la orice schimbare a simptomatologiei (075OFTALMO – 0756 382 566). Simptomele postoperatorii sunt diferite in functie de tehnica operatorie si de persoana. De aceea, va invitam sa accesati link-urile de mai jos unde veti gasi instructiuni precise despre ce TREBUIE/ESTE OBLIGATORIU sa faceti, ce este STRICT INTERZIS, ce este NORMAL si pentru cat timp:

  • Ce trebuie sa fac dupa operatia de cataracta?

    Dupa operatia de cataracta, confortul si stilul de viata se vor imbunatati considerabil. Veti observa ca lumea din jur este diferita fata de cum o percepeati inainte de operatie. Veti vedea mai multe detalii, mai departe, mai luminos. Culorile vor fi mai vii si mai frumoase. In cadrul consultatiei preoperatorii, dar si la operatie, veti fi informat/a despre perioada postoperatorie. Este important sa respectati cu strictete indicatiile medicului, sa urmati tratamentul prescris si sa ne contactati de urgenta la orice schimbare a simptomatologiei (075OFTALMO – 0756 382 566). Va invitam sa accesati link-ul urmator unde veti gasi instructiuni precise despre ce TREBUIE/ESTE OBLIGATORIU sa faceti, ce este STRICT INTERZIS, ce este NORMAL si pentru cat timp: aici

  • Pot sa platesc in rate?

    Pentru interventiile chirurgicale va oferim modalitatea de plata in rata, fara dobanda, prin intermediul Card Avantaj – CREDIT EUROPE BANK sau Card Star BT – BANCA TRANSILVANIA. Pentru detalii, colegele noastre de la secretariat va stau la dispozitie, la numarul 021.211.16.22.