Feedback Feedback
int(33)

Parerile pacientilor nostri

„Lumina ochilor” ei i-a luat lumina ochilor

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Problemele Rodicai au inceput in timpul sarcinii. Isi dorea nespus un copil pe care sa-l iubeasca si sa-l ocroteasca ca pe lumina ochilor ei. Insa cea mai frumoasa perioada a vietii ei s-a transformat in scurt timp intr-un cosmar intunecat.

„Doamna doctor, nu se poate alt tratament?”

In timpul sarcinii a inceput sa se simta tot mai rau, iar medicul care o examina i-a spus ca sufera de glaucom si ca trebuie sa se opereze. Costurile insa erau mult prea mari pentru a putea fi suportate de familie, si-asa ingreunata de traiul zilnic. „Cand am auzit cat costa am zis: doamna doctor, nu se poate alt tratament?”

Cu timpul, boala s-a agravat si Rodica si-a pierdut de tot vederea la ochiul stang. Atunci cand ii era mai greu, sotul a plecat la munca in Belgia si a lasat-o singura cu copilul.

„Eram convinsa ca o sa orbesc”

Rodica a ramas sa traiasca alaturi de fiul ei in casa mamei. Toti trei se intretineau din pensia de 800 de lei a batranei si din alocatia copilului. Din cauza problemelor de vedere, Rodicai ii era imposibil sa isi gaseasca un loc de munca si ii era greu sa isi creasca micutul: „Nu puteam sa fac lectii cu copilul, mi-era rusine sa ies cu el pe strada si sa zica lumea ca nu vad”.

Situatia tot mai dificila apasa greu pe umerii Rodicai. Condamnata la o viata in ceata, fara sa se poata bucura de o viata fericita, gandurile Rodicai erau din ce in ce mai negre: „Eram convinsa ca o sa ajung sa orbesc, eram foarte deprimata, ma gandeam la ce e mai rau!”

„Imi vine sa rad si sa iubesc pe toata lumea pentru ca VAD!”

Operatia a fost pentru Rodica un dar nesperat si neasteptat si spune ca intai de toate, operatia i-a dat incredere in ea ca om. Incredere ca poate sa isi gasească un loc de munca si sa aiba o viata normala, sa poata sa isi creasca micutul si sa aiba o familie fericita: „Sunt cu totul alt om. Sunt fericita si imi vine sa rad si sa iubesc pe toata lumea pentru ca VAD!”

Suferea de glaucom avansat, iar fara operatie ar fi putut sa isi piarda vederea. Glaucomul este o boala grava a nervului optic care netratata corespunzator duce la pierderea totala a vederii. Glaucomul este deseori asociat cu o crestere a presiunii intraoculare, dar poate exista si atunci cand presiunea este normala.

La Ama Optimex Rodica Urlan a fost consultata de catre Dr. Carmen Dragne si operata de catre Dr. Mircea Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.