Feedback Feedback
int(33)

Parerile pacientilor nostri

Exista si sanse de reusita si acest lucru este cel mai important

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
Oana Musat

Multe persoane de varsta a II-a sau chiar mai in varsta, la un moment dat, se confrunta cu urmatoarea problema: „cataracta”, care trebuie remediata, dar nu toti au aceasta posibilitate. Pentru cei  din categoria mea de varsta, aceasta operatie nu reprezinta doar un act medical necesar, ci o problema de supravietuire. Ecuatia este foarte simpla: nu ai acuitatea vizuala completa, nu poti avea un serviciu activ => nu poti lucra, trebuie sa te pensionezi => te pensionezi pe caz de boala sau anticipat, veniturile sunt reduse dramatic; daca mai ai „norocul” sa ai si alte  afectiuni care necesita monitorizare periodica, ajungi sub pragul de subzistenta.

Avand si o afectiune  la nivelul corneei, am consultat mai multi medici, am repetat de mai multe ori investigatiile, pentru ca prognosticul initial era foarte prost: operatie de transplant de cornee si cataracta. Riscuri foarte mari, sanse mici de reusita si costuri pe care nu mi le permiteam.

Apoi, am revenit la clinica Ama Optimex, unde imi monitorizez de cativa ani buni deficientele de vedere.

Am intrat pe „mana” d-lui dr. Andrei Filip, care mi-a explicat, detaliat, care sunt riscurile efectuarii operatiei de cataracta, in cazul meu special existand o distrofie corneeana periculoasa. O astfel de operatie nu prezinta riscuri, ca rezultat final,  numai pentru pacient, ci si pentru doctorul care si-a asumat riscurile unui caz problematic, dar exista si sanse de reusita si acest lucru este cel mai important.

Restul a decurs step by step, depasindu-mi asteptarile: am fost monitorizata atent de intreaga echipa medicala de la intrarea in sala de asteptare pana la finalul operatiei; operatia nu a durat mult, iar tratamentul post operator cataractei este suplimentat,  cu grija, de cel suportiv pentru cornee.

Inca de la scoaterea pansamentului, am observat ca vad mult mai bine decat acum 10 ani cu acel ochi si sper ca dupa perioada de recuperare, rezultatele sa fie mai spectaculoase si de durata.

5/51 rating
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.