Feedback Feedback
int(33)

Parerile pacientilor nostri

O viata de boli, o batranete intunecata

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

68 de ani si multa singuratate. Diabet, cataracta si probleme renale. Costuri mari ale medicamentelor, pensie foarte mica.

Asa isi ducea viata Obrenia Saygo. In intuneric, in singuratate, cu putini bani. Probleme de sanatate a avut toata viata si s-a ingrijit mereu singura. Dupa o viata in slujba scolii, ca profesoara, Obrenia Saygo s-a pensionat pe caz de boala, pentru ca problemele de sanatate o impiedicau sa se deplaseze. Are diabet si face dializa. Singura se ocupa de toate.

Dupa o viata dedicata invatamantului, Obrenia Saygo ajunsese aproape de orbire: „Am citit mult si aveam de corectat multe lucrari. Mi s-au stricat ochii…”

In urma cu un an a debutat si boala la ochi. Suferea de cataracta, iar vederea i se intuneca cu fiecare zi. „Nu ma puteam descurca deloc. Eu trebuie sa imi fac de patru ori pe zi insulina, sa ma pansez… nu vedeam mai nimic. ”

De curand a primit un cadou foarte pretios de la AMA Optimex: operatia la ochi. Viata ei s-a imbunatatit considerabil. Are mai multa incredere si mai multa siguranta. Se poate pansa mai usor si isi poate face injectiile cu insulina cu mai putine riscuri, fara sa ii fie teama ca ar putea sa se intepe gresit.

„Nu as fi avut niciodata bani sa-mi fac operatia singura. Eu am o pensie foarte mica si trebuie sa imi cumpar medicamentele, insulina… As fi orbit. Am avut mare noroc ca l-am nimerit pe cel mai bun doctor si pe sotia sa. Mai rar asa oameni cumsecade!”, spune Obrenia Saygo emotionata.

Obrenia se bucura acum ca poate vedea, ca sa se poata ingriji. Nu a cerut niciodata ajutorul nimanui si s-a ingrijit tot timpul singura. Nu a lasat niciodata bolile sa o acapareze si a incercat sa treaca peste toate singura, fara sa se planga. Asta desi, de cele mai multe ori, era aproape de neputinta.

Suferea de cataracta avansata. Cataracta reprezinta opacifierea lentilei ochiului numita cristalin. Fara operatie vederea se pierde in totalitate. Prin operatia de cataracta medicul schimba cristalinul opacifiat cu unul artificial, care nu se mai strica niciodata.

La AMA Optimex a fost consultata de Dr. Carmen Dragne si operata de Dr. Mircea Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toată luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan tratează anual aproximativ 20.000 de mii de pacienți și efectuează in jur de 3.000 de operații.

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.