Feedback Feedback

Articole Medicale

Tratamente lentile ochelari

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
tratament-antireflex

Daca aveti probleme cu vederea si purtati ochelari, trebuie sa stiti ca exista cateva tratamente care se pot aplica lentilelor, care va vor proteja ochii si va vor ajuta sa vedeti bine. Alegerea unor tratamente pentru lentile se face la recomandarea medicului sau a opticianului si in functie de activitatile pe care le desfasurati. Cand vorbim de tratamente lentile ochelari, in principiu, vorbim de tratament antireflex, tratament pentru lumina albastra si tratament pentru durificare.

Tratament antireflex
Tratamentul antireflex blocheaza reflexia luminii pe suprafata lentilei, in acest fel marindu-se transmisia acesteia. Practic, ofera o imagine mai clara, permitand unei cantitati mai mari de lumina sa treaca prin lentila si sa inlature reflexiile nedorite. Beneficiile pe care le ofera sunt: protectie vizuala, confort vizual, claritate imagine (inclusiv vedere clara la citit si la distanta), eliminare reflexii deranjante, perceptie naturala a culorilor, transparenta mai mare, curatare mai usoara a lentilei si rezistenta mai mare la zgarieturi. Lentilele cu tratament antireflex sunt mai rezistente si, in plus, au un aspect mai placut.

Veti fi protejati si nu veti mai fi deranjati de lumina artificiala emisa de sursele de lumina din incaperi, iluminatul stradal, farurile masinilor, monitoarele calculatoarelor sau dispozitivelor mobile.

Se poate aplica pe ambele suprafete ale lentilei sau numai pe partea concava la lentilele de soare. Calitatea si performanta lui depind de rezistenta in timp si de cat de usor si de des se curata ochelarii. Sunt importante tipurile de activitati pe care le desfasurati. Daca lucrati intr-un mediu in care va murdariti ochelarii si trebuie sa ii curatati des, atunci trebuie sa optati pentru un tratament antireflex care ofera o rezistenta mai mare.

Desi tratamentul antireflex va protejeaza de sursele de lumina, totusi nu va protejeaza complet de lumina soarelui, pentru acesta fiind nevoie de filtru UV.

Tratament pentru lumina albastra
Acest tratament protejeaza impotriva luminii albastre-violet si, asa cum sugereaza si numele, filtreza lumina albastra artificiala provenita de la televizoare, de la monitoarele calculatoarelor sau diverselor dispozitive mobile (telefoane, tablete). Orice monitor, fie ca este de generatie mai noua sau mai veche, emite lumina albastra, care poate afecta ochii.

tratamente-lentile-ochelari

Lentilele cu acest tratament ofera confort si protectie pentru ca filtreaza lumina albastra. In cazul in care lucrati mult pe calculator, indiferent ca aveti sau nu nevoie de corectie optica (ochelari de vedere) este bine sa purtati unii cu 0 dioptrii, dar cu protectie impotriva luminii albastre, mai ales daca aveti dureri de cap, vedere incetosata sau ochi uscati in urma expunerii indelungate la lumina artificiala.

Tratamentul importiva luminii albastre poate fi aplicat aproape pe orice tip de lentila, cu orice dioptrie sau indice de refractie, iar intretinerea ochelarilor este foarte usoara.

Tratament durificare
Este inclus in tratamentul antireflex, dar poate fi aplicat si separat.

Beneficii tratamente lentile ochelari
Ochelarii de vedere sunt dispozitive medicale si trebuie purtati la recomandarea medicului sau optometristului. Lentilele lor trebuie sa fie de calitate, iar tratamentele disponibile in acest moment pentru lentile va ofera claritate si protectie, pe scurt, o vedere mai buna.

4.8/54 ratings

8ik

Autor

2 comentarii “Tratamente lentile ochelari

  1. Am facut o pereche de ochelari si i-am luat cu clip on dar vreau sa sa fac lentilele foto cromatice care se inchid si in spatele parbrizul va Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.