Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

La 72 de ani, Dumitru incepe o noua viata

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Dupa 71 de ani, Dumitru Oprea a aflat ceva ce urma sa ii schimbe tot parcursul vietii. Suferea de cataracta, care in mai putin de un an i-a sters aproape de tot vederea: „Mi-era frica sa merg pana la magazin, ca sa nu dea masinile peste mine cand traversez”.

Dumitru se obisnuise deja cu aceste conditii de viata. Depindea tot timpul de fiica sau de sotie. Desi visa tot timpul ca si-a recapatat vederea, nu si-ar fi permis niciodata o astfel de operatie, pensia lui fiind prea mica, suficienta abia pentru traiul zilnic.

Astfel, in loc sa-si traiasca linistit anii batranetii, starea lui Dumitru se inrautatea in fiecare zi: „Vedeam doar o lumina difuza, asa… ca si cum te-ai uita la stele in vreme de iarna”.

Cu aceasta stare s-a resemnat Dumitru si familia lui, pana in ziua in care au aflat de operatia oferita de medicii de la clinica Ama Optimex.

„Sunt foarte, foarte multumit! Daca as fi fost ziarist, as fi scris la ziar ce oameni capabili si draguti sunt!”, spune Dumitru despre echipa de medici de la Ama Optimex, care i-a redat vederea.

Pentru el, operatia a insemnat libertate de miscare, independenta si ridicarea poverii de pe umerii celorlalti membrii ai familiei. Bucuria de a vedea din nou a fost sansa lui Dumitru la o batranete linistita, pentru el si familia lui, bucuria de a face lucrurile pe cont propriu, de a participa la actiunile obisnuite ale familiei si a-si crea o noua rutina zilnica.

Dumitru nu a privit operatia ca pe o singura bucurie. Ci ca pe o suma de mari bucurii, de care are parte zilnic: de a se integra din nou in societate, de a contribui activ la treburile casnice, de a se bucura de lucruri care pentru noi toti par banale, cum ar fi mersul la cumparaturi sau cititul unui ziar.

Suferea de cataracta. Cataracta reprezinta opacifierea lentilei ochiului numita cristalin. Fara operatie vederea se pierde in totalitate. Prin operatia de cataracta medicul schimba cristalinul opacifiat cu unul artificial, care nu se mai strica niciodata.

La Ama Optimex Dumitru Oprea a fost consultat de Dr. Carmen Dragne si operat de Dr. Andrei Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.