masuri masuri Feedback Feedback

Articole Medicale

UN NOU APARAT ULTRAMODERN IN CLINICA AMAOPTIMEX – PENTACAM AXL WAVE

Distribuie prietenilor tai!
 •  
 •  
 •  
 •  

Suntem permanent preocupati de imbunatatirea serviciilor pe care le oferim, astfel ca una dintre ultimele achizitii ale clinicii noastre in materie de aparatura de investigatie este PENTACAM AXL WAVE

Acesta este un instrument multifunctional de explorare a segmentului anterior al ochiului si a fost achizitionat de clinica noastra pentru a inlocui PENTACAM AXL (generatia precedenta de Pentacam).

Dorinta noastra este sa asiguram consultatii, interventii chirurgicale si investigatii de maxima calitate, astfel ca aparatura clinicii este permanent completata cu cele mai moderne aparate destinate investigatiilor oftalmologice.

PENTACAM AXL WAVE este un aparat indispensabil pentru diagnosticarea si monitorizarea evolutiei diferitelor afectiuni oculare si pentru realizarea masuratorilor necesare in vederea interventiilor chirurgicale pentru cataracta, corectarea dioptriilor, glaucom, keratoconus etc.

Investigatiile efectuate cu PENTACAM AXL nu dor, nu afecteaza vederea, au durata foarte scurta de executie, iar rezultatul este disponibil imediat.

 

Acest aparat ofera, printr-o expunere de foarte scurta durata, un diagnostic de maxima precizie pentru intregul segment anterior al ochiului, fiind numit „Standardul de Aur” (Gold Standard) in topografia si tomografia părții anterioare a ochiului.

Astfel, functiile acestui aparat ultramodern ne permit:

 • evaluarea calitativa a corneei (primul strat ocular) cu obtinerea unor harti topografice esentiale pentru corectia chirurgicala a dioptriilor;
 • diagnosticarea, stadializarea si monitorizarea keratoconusului, precum si a altor afectiuni corneene;
 • depistarea si monitorizarea glaucomului cu unghi ingust, precum si stabilirea indicatiei pentru tratamentul laser (iridotomie laser) necesar in cazul acestui diagnostic;
 • evaluarea stadiului cataractei si a pozitiei cristalinelor artificiale dupa operatia de cataracta;
 • masurarea cristalinului artificial ce se va implanta in cursul operatiei de cataracta;
 • masurarea refractiei ochiului inainte de operatia de cataracta sau de reducere de dioptrii;
 • masuratori aberometrice, importante in planificarea operatiilor de reducere de dioptrii cu laser sau implant de lentile intraoculare, respectiv in tratamentul keratoconusului folosind inele intracorneene.

Noile functii ale Pentacam AXL Wave vin in sprijinul medicului oftalmolog si al pacientului, crescand acuratetea investigatiilor preoperatorii si asigurand rezultate postoperatorii mult mai precise. Aceste investigatii va sunt recomandate de catre medicul oftalmolog in urma unei consultatii de specialitate.

5/51 rating

Dr. Carmen DRAGNE

Medic Primar, Specialist Oftalmolog

Dr. Irina-Luminita LUTIC

Specialist Oftalmolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.