Feedback Feedback

Articole Medicale

Operatii de reducere dioptrii. Scapa de ochelari

Distribuie prietenilor tai!
 •  
 •  
 •  
 •  

 

 1. Ce trebuie facut pentru a scapa de ochelari?
 2. Care sunt tehnicile operatorii pentru reducerea dioptriilor?
 3. Ce se intampla in timpul si dupa operatie?
 4. Ce se intampla daca dioptriile sunt mai mari?

 

Doriti sa scapati de ochelari, ati auzit despre operatiile cu laser pentru reducerea dioptriilor, dar nu stiti ce sa alegeti si ce aveti de facut?

Astazi, avem la dispozitie 4 tehnici de reducere a dioptriilor cu laser (SMILE, FemtoLASIK, PRK, PRESYOND) pentru miopie, astigmatism, hipermetropie, presbiopie. La toate tehnicile, dioptriile sunt reduse prin modificarea razei de curbura a corneei cu ajutorul laserului. Fiecare tehnica se adreseaza unui anumit tip de dioptrii, iar diferentele dintre ele constau in modul in care se intervine pe cornee si tipul de laser folosit (excimer, femtolaser sau ambele).

Chirurgia refractiva cu laser a avut o evolutie fantastica din momentul in care a inceput sa fie utilizata ca metoda de tratare a dioptriilor, in anul 1989, ajungand in acest moment sa fie practicata pe scara larga la nivel mondial. De-a lungul timpului, s-au facut progrese fantastice care au fost determinate, in mare masura, de o dorinta continua de a perfectiona tehnicile, punand in prim plan rezultatele si acuratetea operatiei, confortul si siguranta pacientului, cat si rapiditatea refacerii postoperatorii. De la generatie la generatie, s-a marit considerabil valoarea dioptriilor corectate cu laser si s-au eliminat diversele „neajunsuri” precum durerea postoperatorie sau instabilitatea corneana. Toate tehnicile laser de corectie a dioptriilor au un grad foarte ridicat de siguranta. Tehnica ReLEx SMILE / SMILE PRO (Small incision lenticule extraction), a treia generatie de chirurgie refractiva, este cea mai moderna si  rapida tehnica pentru reducerea dioptriilor mari, imposibil de corectat pana acum cu ajutorul laserului. Iar tehnica PRESBYOND ne permite să vă ajutăm să scăpați, printr-o intervenție cu laser, de ochelarii de aproape, atunci cand apare presbiopia.

Clinica noastra este prima din Romania care a introdus tehnica ReLEx SMILE, în 2014, iar până acum am efectuat peste 4000 de intervenții SMILE. Aceasta tehnica cu femtosecunde, SMILE, se poate realiza exclusiv cu ajutorul laserului VisuMax de la ZEISS. Iar in anul 2022, am introdus tot in premiera in Romania, ultima generatie a acestui femtolaser,  VisuMax 800, efectuand SMILE PRO, aceeasi interventie cu un timp intraoperator redus, pe care de regula o numim, simplu, ”SMILE”.

De asemenea, am introdus tehnica laser PRESBYOND, tot in premiera in Romania, in anul 2019, iar Dr. Andrei Filip, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Raluca Moisescu si Conf. Dr. Mircea Filip sunt primii medici chirurgi oftalmologi din Romania care practica aceasta tehnică, avand o experienta foarte bogata in chirurgia refractiva. PRESBYOND se bazeaza exclusiv pe tehnologia Zeiss si urmeaza pasii tehnicii FemtoLASIK, iar aici puteti citi mai multe despre aceasta tehnica inovativa.

Concret, ce aveti de facut daca ati ajuns in punctul in care doriti sa scapati de ochelari?

In primul rand trebuie efectuat un consult oftalmologic si cateva investigatii oftalmologice specifice, in urma carora medicul va poate spune daca sunteti un canditat potrivit pentru o operatie de reducere dioptrii cu laser si va va recomanda tehnica operatorie potrivita. Alegerea de a face o operatie de reducere dioptrii va apartine, acestea facand practic parte din categoria operatiilor estetice, adica pacientul alege sa o faca, nu este obligat. Medicul va va recomanda tehnica in functie de tipul afectiunii (miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie), valoarea dioptriilor si multi alti parametri, inclusiv grosimea corneei.

De asemenea, este bine sa stiti ca operatia pentru reducerea dioptriilor reprezinta o optiune, trebuie sa fiti siguri ca va doriti aceasta interventie, ca o alternativa la ochelari sau lentile de contact. In clinica noastra, veti primi intotdeauna informatii si recomandari din partea medicului in ceea ce priveste optiunile pe care le aveti, iar acesta nu va va lasa sa faceti alegeri nepotrivite.

Care sunt tehnicile operatorii pentru reducerea dioptriilor?

InfoPRKFemtoLASIKReLEx SMILE sau SMILE PRO
Istoric1985 de catre Theo Seiler 1987 Marguerite McDonaldLASIK/FEMTOLasik:

1990-LASIK-Ioannis Pallikaris
2000-FemtoLASIK-Imola Ratkay-Traub

PRESBYOND:

Prof. Dan Reinstein a dezvoltat aceasta tehnica sofisticata in anul 2004, iar din anul 2009 se efectueaza la scara larga. In anul 2018, Prof. Dan Reinstein a beneficiat de PRESBYOND, procedura inventata de el, pentru a-si trata propria problema.

2006-Walter Sekundo
Tipul de laser folositLaser excimerFemtolaser VisuMax 800
Laser excimer
Femtolaser VisuMax 800
Nr. dioptrii corectateMiopie pana la -6 dioptrii
Astigmatism miopic pana la -2 dioptrii
Miopie si astigmatism miopic pana la -6 dioptrii combinate
Hipermetropie pana la +1,5 dioptriise va stabili in urma evaluarii (consultatie, investigatii)
FemtoLASIK:

Hipermetropie pana la +4 dioptrii
Astigmatism hipermetropic pana la +4 dioptrii
Hipermetropie si astigmatism hipermetropic pana la +4 dioptrii combinate
Miopie pana la -7 dioptrii
Astigmastism miopic pana la -5 dioptrii
Miopie si astigmatism miopic pana la -7 dioptrii combinate

PRESBYOND:

Se va stabili in urma evaluarii (consultatie, investigatii)

Miopie pana la -10 dioptrii
Astigmatism miopic pana la -5 dioptrii
Miopie si astigmatism miopic pana la -15 dioptrii combinatese va stabili in urma evaluarii (consultatie, investigatii)
Avantaje si dezavantajeMetoda este sigura si eficienta, dar presupune o recuperare mai lenta si dureroasa. Risc mai mare de regresie a dioptriilor/ vindecare vicioasa.Recuperare rapidalipsa durerii si stabilitate mai mare in timp a dioptriilor fata de PRK. Metoda a fost perfectionata in timp prin decuparea flap-ului cu ajutorul femtolaserului: cu margini verticale, cu o precizie de sub 1 micron, deci cu o stabilitate  mai mare a corneei postoperator.
Neajunsuri: Dupa operatie durerea oculara poate fi prezenta in ziua operatiei. Efectuarea flapului poate afecta structura de rezistenta a corneei. Flapul se poate cuta sau disloca si la o perioada mai mare dupa operatie. Vindecare vicioasa a flapului.
In general in cazul aparitiei complicatiilor, acestea sunt cele mai serioase dintre cele 3 tehnici.
Posibilitatea de a corecta dioptrii mari, recuperare rapida, lipsa durerii, metoda minim invaziva, afectarea minima a structurii de rezistenta a corneei.
Stabilitate mare a dioptriilor in timp.
ReLEx SMILE / SMILE PRO combina avantajele PRK si LASEK (fara incizie pentru lambou) cu cele ale LASIK si Femto-LASIK (disconfort minim si refacere rapida a acuitatii vizuale), SMILE poate fi considerat un PRK fara durere si un FemtoLasik fara flap.
Preturihttps://www.amaoptimex.ro/wp-content/uploads/preturi/preturi_operatii.pdf

Cu zece zile inainte de consult, investigatii si operatie trebuie sa renuntati la purtarea lentilelor de contact. Cu doua zile inainte de operatie trebuie sa urmati un tratament cu picaturi si pastile pe care vi le va recomanda medicul.

Ce se intampla in timpul si dupa operatie?

PregatireaIn ziua operatiei nu trebuie sa consumati cafea.

Inainte de a intra in sala de operatii, vi se face anestezie locala, cu picaturi.

Este bine sa veniti insotit, pentru ca imediat dupa operatie veti vedea in ceata si nu veti putea conduce.

Cat dureaza procedura, incluzand pregatirea? Aproximativ 20 de minute, iar timpii operatori fiind de ordinul zecilor de secunde in cazul tuturor tehnicilor
Cum se desfasoara?Se bazeaza pe proprietatea epiteliului cornean de a se regenera si consta in indepartarea partiala a acestui strat cu ajutorul unui laser excimerSe decupeaza un flap (capac) pe cornee cu femtolaserul, apoi corneea este remodelata cu laserul excimerLaserul cu femtosecunde decupeaza o mica lenticula in interiorul corneei, care este extrasa ulterior printr-o incizie mica
Dupa operatieMergeti acasa, operatiile se desfasoara fara internare

Instructiuni postoperatorii:

 

Simptome dupa operatieSimptomatologia va fi neplacuta, fiind caracterizata de dureri oculare, senzatie de usturime si de corp strain, lacrimare abundenta, fotofobie marcata. Senzatiile neplacute pot dura pana la o saptamana pana se indeparteaza lentilele de contact.
Timp de 6-12 luni pot aparea senzatii de ochi uscat si fotofobie.
Vei simti o senzatie de arsura sau de corp strain in prima zi dupa operatie.
Dupa operatie trebuie sa evitati sa va frecati la ochi timp de o luna, deoarece exista riscul de desprindere/descentrare a flapului cornean. Pacientii primesc ochelari de protectie pentru somn, pe care trebuie sa ii poarte in prima luna.
Timp de 6-12 luni pot aparea senzatii de ochi uscat si fotofobie.
O usoara usturime sau senzatie de corp strain in ochi, in primele ore dupa operatie. Vederea este incetosata si fluctuanta, dar cu evolutie buna pe masura ce orele si zilele trec.
Timp de 3-6 luni pot aparea senzatii de ochi uscat si fotofobie.
Cum veti vedea dupa operatie?Veti vedea slab imediat dupa operatie cu diferente de vedere intre cei doi ochi. In prima saptamana vor exista oscilatii mari ale acuitatii vizuale.Vederea se stabilizeaza treptat dupa indepartarea lentilelor de contact.
Recuperarea vizuala se desfasoara pe parcursul a mai multe luni, fiind diferita de la o persoana la alta.
Vederea incepe sa se recupereze imediat dupa operatie si variaza de la caz la caz. Recuperarea vizuala este rapida si se desfasoara pe parcursul a mai multe luni, fiind diferita de la o persoana la alta, putand exista fluctuatii de vedere. Cei mai multi pacienti recupereaza destul de mult in primele 24 de ore.Vederea incepe sa se recupereze imediat dupa operatie si variaza de la caz la caz. Recuperarea vizuala este rapida si se desfasoara pe parcursul a mai multe luni, fiind diferita de la o persoana la alta, putand exista fluctuatii de vedere. Cei mai multi pacienti recupereaza destul de mult in primele 24 de ore.
Procesul de vindecare difera de la un pacient la altul! Exista situatii rare in care recuperarea este mai lenta.
Daca vi se pare ca evolutia nu este normala sau daca aveti probleme, este extrem de important sa anuntati medicul. Nerespectarea recomandarilor poate duce la aparitia unor complicatii grave!
Dupa operatie, veti primi un numar de telefon de urgenta la care puteti suna 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana. In weekend, in clinica noastra exista medic de garda.
Durata tratamentului postoperatoriu2 saptamani cu picaturi (antibiotic + antiinflamator)
3-6 luni picaturi cu lacrimi artificiale
2 saptamani cu picaturi (antibiotic + antiinflamator)
3-6 luni picaturi cu lacrimi artificiale
2 saptamani cu picaturi (antibiotic + antiinflamator)
3-6 luni picaturi cu lacrimi artificiale
Cand va puteti relua activitatea obisnuita?Dupa 14 zile, dar se evita traumatismele si frecatul la ochi cel putin 1 lunaDupa 72 de ore se poate reveni o viata normala, dar se evita traumatismele si frecatul la ochi cel putin 1-6 luniDupa 72 de ore se poate reveni o viata normala, fara restrictii
Controale postoperatoriiPrima zi dupa interventie, la o saptamana (gratuit), la 6 saptamani si la un an dupa operatie sau in functie de recomandarea medicului (contra cost)
La controlul de un an se efectueaza topografie si pahimetrie corneana (contra cost). Apoi acestea se repeta anual sau la nevoie (contra cost).
Prima zi dupa interventie, la o saptamana si la 3 luni (gratuit).
La aceste controale se efectueaza topografie si pahimetrie corneana (gratuit).
La 1 an dupa operatie sau in functie de recomandarea medicului (contra cost). La aceste controale se efectueaza topografie, tomografie si pahimetrie corneana (contra cost). Apoi acestea se repeta anual sau la nevoie (contra cost).
Prima zi dupa interventie, la o saptamana si la 3 luni sau in functie de recomandarea medicului (gratuit). La controalele de 6 saptamani si de 1 an se efectueaza topografie, tomografie si pahimetrie corneana (gratuit).
La mai mult de un an dupa operatie consultatiile si investigatiile se vor efectua contra cost.

Valoarea dioptriilor corectate este stabilita de catre medic, in functie de rezultatele consultatiei si a investigatiilor.

Interventiile laser pentru reducerea dioptriilor sunt considerate cele mai sigure operatii, cu o rata de reusita fara complicatii de peste 99%. Atat timp cat operatia decurge normal si pacientul respecta indicatiile postoperatorii, riscul de aparitie a complicatiilor este extrem de scazut.

Costurile interventiilor sunt stabilite astfel incat sa respecte calitatea serviciilor medicale pe care le oferim. Incercam sa oferim pacientilor din Romania acces la tehnici moderne si servicii medicale la cel mai inalt nivel, astfel incat sa poata face aceste interventii in tara, nu numai in tarile occidentale.
Parerile pacientilor nostri pot fi vizualizate aici:

https://www.amaoptimex.ro/parerile-pacientilor/scapa-de-ochelari-testimoniale/

Ce se intampla daca dioptriile sunt mai mari?

Si in cazul dioptriilor mari avem solutii, acestea pot fi reduse prin implant cu cristalin artificial multifocal.

Pasii tehnicilor operatorii:

3-generatii-chirurgie-refractivaVa invitam sa cititi mai multe informatii pe site-ul nostru de informare www.scapadeochelari.ro
4/593 ratings

Dr. Andrei FILIP

Medic Primar, Specialist Oftalmolog,Doctor in Stiinte Medicale

107 comentarii “Operatii de reducere dioptrii. Scapa de ochelari

 1. Bună ziua,
  Vederea slabă la distanță și bună la aproape indică, cel mai frecvent, miopia, însă este nevoie de consult pentru a vă putea pune un diagnostic corect.
  Multă sănătate,
  Dr. Andrei Filip

  1. Bună ziua,
   Operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și în cazul miopiei atunci când dioptriile sunt stabile. Până atunci, vă recomand consult oftalmologic periodic și respectarea indicațiilor medicului oftalmolog. Dacă doriți să veniți la noi, vă recomand consult la una dintre colegele mele care se ocupă de copii în cadrul clinicii Ama Optimex: dr. Carmen Dragne. Dr. Ileana Ungureanu, dr. Luminița Lutic.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 2. Buna ziua ,
  Am o miopie forte stabila de -10.75 la ochiul stang cu un cilindru de 2.75, iar la ochiul drept este o valoare de -7.25D cu un cilindru de 2.75. Sunt interesata sa fac o operatie de reducere a dioptriilor.
  Relex SMILE ar fi una din proceduri sau ar trebui sa fac un implant, avand in vedere dioptriile destul de generoase.
  Va multumesc pentru timpul acordat!

  1. Bună ziua,
   Prima dată mă gândesc la SMILE, însă abia după consult și investigații vă pot spune exact. Desigur, ca o a doua variantă, luăm în considerare și implant în scop refractiv. Dacă doriți să veniți, îmi puteți scrie pe mail-, la [email protected].
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 3. Buna seara . Am 31 de ani si port ochelari cu + 3,5 si cilindru. Pot face aceasa operatie ? Sau doar persoanele cu miopie? As mai vrea sa aoecific ca alaptez si am nascut natural acum 7 luni. Cam cat timp ar trebuii sa mai astept pana voi putea beneficia de operatie?

  1. Bună ziua,
   Vă recomand consult și un set de investigații, după vom ști care este tehnica potrivită pentru dumneavoastră. Este potrivit să faceți consultația și investigațiile la mai mult de 6 luni dupa naștere. O eventuală intervenție se poate face după încetarea alăptării, deoarece va fi nevoie să faceți un tratament cu picături.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 4. Buna ziua ma numesc zamfir ionut am 32 de ani port ochelari de 3 ani am o dioptrie de minus 6 asi vrea sa fac operatie dar asi dori mai multe detalii va multumesc

  1. Bună ziua,
   Pentru dioptrii cu minus, în principiu, mă gândesc în primul rând la tehnica SMILE, o tehnică minim invazivă, cu recuperare rapidă și fără durere. Este nevoie de consult și investigații, după vom ști dacă vi se potrivește. Mai multe detalii puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări și pentru a vă putea organiza consultația.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 5. Buna ziua, domnul doctor!Port ochelari cu dioptrii de -5.50 la ambii ochi. As dori sa știu cât costa o operație de reducere a dioptriilor.Multumesc!

  1. Bună seara,
   Pentru aceste dioptrii recomand tehnica SMILE, o tehnică minim invazivă, cu recuperare rapidă și fără durere. Este nevoie de consult și investigații, după vom ști dacă vi se potrivește, deoarece contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. Mai multe detalii puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată aici: https://www.amaoptimex.ro/preturi/
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau doriți să veniți.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

  1. Bună seara,
   În principiu, dioptriile pot fi corectate în situatia în care anatomia ochilor permite și dacă este necesar. Vă recomand consult și investigații, apoi vă putem sfatui corect și vom afla și tehnica potrivită. Mai multe informații despre operațiile pentru reducerea dioptriilor puteți citi pe http://www.scapadeochelari.ro.
   O seară bună,
   Dr. Andrei Filip

 6. Buna ziua Domnul Andrei vreu sami fac si eu o operatie la ochi pentru a reduce dioptrimile maximum pina la cit costa o operatie

 7. Buna Ziua.
  Pentru Miopie forte Asigmatism miopic.
  Control făcut în data : 21/02/2019.
  Cu dioptri- OD-12,50 D sf ;-0.75 D cyl ax 40;
  -OS-15.25 D sf ;-0.75 D cyl ax 120;
  Ce se poate face .
  As opta pentru operatie.
  Ce sfat puteti sami dati?
  Multumesc de timpul acordat.

 8. Buna seara Domnul Dr.Andrei Filip am si o intrebare am 36 de ani si am ochiul stang care in fuge spre exterior trebuie sa ma fortez sa il aduc la nivel cu ochiul cel drept .
  Trebuie sa fixez un punc anume si numai atunci isi revine si imediat fuge cand schimb privirea in alta directie .
  Se mai poate face ceva nu am purtat ochelari si nu port .

 9. Buna ziua.Mă numesc Laura M.și doresc să vă întreb dacă se poste efectua operatia laser pt miopie mica (-0,75 si -1)pt fiul meu care are 18ani fara 3luni.Sau ar trebui să mai asteptăm.Multumesc.

  1. Bună ziua,
   Operațiile pentru reducerea dioptriilor de fac, într-adevăr, după 18 ani, dar în cazul miopiei atunci când dioptriile sunt stabile de minimum 12 luni. Vă recomand consult pentru evaluare și monitorizarea dioptriilor.
   Mai multe despre operațiile pentru reducerea dioptriilor puteți citi și pe http://www.scapadeochelari.ro.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 10. Buna seara numele meu este Sebastian am 30 de ani si am si eu o problema mare am miopie extrema de -14 la ochiul drept si -12 ochiul stang si as opta pt o operatie imi puteti spune cam de ce operatie as avea nevoie si care ar fi mai efiecienta? Va Multumesc!

  1. Bună ziua,
   Vă recomand consult și investigații, după aceea vă pot sfătui corect în ceea ce privește tehnica. Cea mai mare dioptrie redusă la noi în clinică a fost -29. Mai multe informații despre operațiile pentru reducerea dioptriilor puteți citi și pe http://www.scapadeochelari.ro, iar lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau dacă doriți să veniți.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 11. Buna ziua domnul doctor am o întrebare eu am la ambi ochi +3 dioptria și as vrea sa fac operație cu laser se poate va mulțumesc

  1. Buna ziua,
   Aici gasiti detalii despre operatiile laser: http://www.scapadeochelari.ro.
   Orice dioptrie corectata se poate modifica in timp din cauza modificarilor fiziologice sau a regresiei corectiei. Aceste fenomene sunt multifactoriale si nu pot fi anticipate. Chirurgia refractiva cu laser a implinit anul acesta 31 de ani, asta inseamna ca experienta este foarte bogata, iar siguranta cat se poate de ridicata.
   In cazul modificarii dioptriilor in timp, numai dupa o evaluare amanuntita putem afla daca se mai poate face inca o interventie si daca da, ce tehnica ar fi potrivita.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 12. Buna ma intereseaza daca am sanse la o operație sau nu pentru dioptri cu plus de +1,75 Si +5.75 va rog sa imi răspundeți

  1. Bună ziua,
   În zilele noastre putem reduce aproape orice tip de dioptrie, însă este nevoie de consult și investigații, apoi vom ști tehnica potrivită, deoarece contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. Mai multe informații despre reducerea dioptriilor sunt pe http://www.scapadeochelari.ro.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 13. Buna ziua. Am și eu o nelămurire. Recent m-am operat de astigmatism miopic la ochiul stâng. Vroiam sa întreb dacă eu aveam dioptrii de 3 de ce pe laser mi sa pus corecția de 2.25. Este normal? Adică am fost păcălită sau așa decurg lucrurile și se îndreaptă singur după operație. Menționez k la o sapt după intervenție cu OD văd relativ bn cât se poate da văd iar la OS încețoșat. Menționez ca intervenția nu a fost făcută la dumneavoastră. Mulțumesc și aștept un răspuns.

  1. Buna ziua,
   Dioptria este ceva activ, ce se schimba permanent in functie de distanta la care privim si ce activitati desfasuram. Dioptria pe care o corectam cu laserul se stabileste pe baza unor masuratori complexe. Dioptriile masurate in cabinet cu refractometrul sunt intotdeauna diferite de realitate.
   Eu le spun pacientilor mei ca in medicina nu exista 100%, „zero” sau „sigur” :-). Daca doriti o opinie corecta, v-o pot oferi dupa consultatie.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 14. Bună ziua,
  Am 56 de ani, port ochelari pentru citit de aproximativ 8 ani iar în decembrie 2007 am fost diagnosticată cu Fundus flavimaculatus – sau Sindromul Stargardt la ochiul drept, la clinica Retina – Ponderas Academic Hospital. Anul trecut am fost din nou la control dar mi s-a spus că boala nu a evoluat. Aș dori să îmi spuneți dacă prin operația cu laser pot corecta problema de vedere și dacă se poate ameliora și cealaltă problemă.
  Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este minim invaziva, fără durere, cu recuperare rapidă. Primul pas este să veniți la o consultație, în cadrul căreia se va efectua un set de investigații. După evaluare, vom afla dacă ochii dumneavoastră permit o astfel de operație, deoarece contează numărul dioptriilor, vârsta, precum și alte particularități anatomice ale ochilor, iar dioptriile trebuie să fie stabile de minimum 1 an. Mai multe detalii puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 15. Cat ar putea costa operatia pentru ambii ochi, la care in prezent port ochleari cu + 1.5 pt distanta si 2.75 pt citit, am varsta de 48 ani si ma deranjeaza ochelarii in profesia pe care o am?… Doresc un pret estimativ si as vrea sa stiu daca pt o consultatie initiala aveti de asemnea un cost… Multumesc.

  1. Bună ziua,
   În zilele noastre există soluții pentru aproape orice tip de dioptrie, însă trebuie să veniți pentru consultație și investigații, apoi vom ști ce tehnică vi se potrivește și costul acesteia.
   Mai multe informații despre reducerea dioptriilor sunt pe http://www.scapadeochelari.ro.
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Puteți solicita online o programare https://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare sau telefonic la 021.211.16.22.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 16. Buna ziua aș dori sa aflu dacă după efectuarea corecției de vedere peste ceva timp îndelungat vederea va scădea sau nu.
  Și care este prețul ( aproximativ. ) pentru efectuarea unei astfel de operatie.
  Va mulțumesc

  1. Buna ziua,
   Aici gasiti detalii despre operatiile laser: http://www.scapadeochelari.ro
   Orice dioptrie corectata se poate schimba in timp din cauza modificarilor fiziologice sau a regresiei corectiei. Aceste fenomene sunt multifactoriale si nu pot fi anticipate. Chirurgia refractiva cu laser a implinit anul acesta 31 de ani, asta inseamna ca experienta este foarte bogata, iar siguranta cat se poate de ridicata.
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/, costul diferă în funcție de tehnica aleasă, iar aceasta se alege în funcție de afecțiune, dioptrii, vârstă și alte particularități anatomice ale ochilor.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 17. Buna ziua ! Am un astigmatism de -0.75 la ochiul stang si +0.5 la ochiul drept . Este nevoie de operatie ? Tin sa mentionez si .ca am o sensibilitate crescuta la lumina si imi lacrimeaza zilnic ochii chiar daca port ochelari prescrisi de doctor

 18. Bună ziua ma numesc Popescu Marius am 29 de aniacum câteva zile am fost la un control la oftalmologie pentru ca cu ochiul drept vad neclas și încetat de câteva luni am făcut analizele și medicul respectiv mia spus ca trebuie sa ma operez cu laser pentru reglarea dioptriilor medicul respectiv mia spus ca problema la ochiul drept o am din naștere și cu înaintarea în vârstă se manifesta întrebarea mea este da a ar fi cazul pentru operație la ochiul drept care ar fi prețul și cât acoperă casa de asigurari

 19. Buna am avut un acident ma lovit un lemn si ma operat de urgenta la Oradea da nu mia putut oferi vedere am ceva sanse la dumneavoastra. Diagnostic externare. Glob ocular perforat. Laceratie si ruptura OD.

  1. Buna ziua,
   Diagnosticul nu suna prea bine. Daca ochiul nu are perceptie de lumina, nu prea sunt sanse.
   La Oradea puteti merge din partea mea pentru opinie la Dr. Gheorghe Roiu.
   Va doresc sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 20. buna ziua! intentionez sa ma operez, am fost si la clinica pentru o consultatie legata de ochi uscati. am vorbit putin si despre operatie, insa ceea ce nu stiam eu este ca am -12 pe fundul de ochi la ochiul stang si cyl -2. asta inseamna ca voi ramane cu -2 dioptrie dupa operatie? mentionez ca la ochelari port -8.5, asta insemnand ca pana la -12 raman 3.5 dioptrii pentru a vedea perfect. inseamna ca dupa operatie voi vedea mai bine cu ochiul stang decat vad cu ochelarii? la dreptul nu sunt probleme din acest punct de vedere, dioptria este mai mica si se incadreaza in repere.
  multumesc!

  1. Bună ziua,
   Trebuie să veniți la un consult, în cadrul căruia vom efectua un set de investigații specifice, apoi vom ști exact care este situația și vă voi putea răspunde la toate întrebările.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă doriți să veniți.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 21. Bună seara! Dacă am astigmatism miopic cu -1 la dreptul și 0,75 la stângul, aș avea posibilitate să mă operez?

  1. Bună ziua,
   Vă recomand consult și investigații, după vom ști ce tehnică vi se potrivește. În principiu, dioptriile se pot corecta, însă contează mai multe particularități anatomice ale ochilor, de aceea trebuie să veniți la consult și investigații.
   Vă așteptăm dacă doriți,
   Dr. Andrei Filip

 22. Buna ziua! Am o hipermetropie cu dioptrii peste 4+ la ochiul stang si 2+ la ochiul drept.Ma intereseaza daca se poate opera pentru reducerea dioptriilor?

  1. Bună ziua,
   În zilele noastre putem reduce aproape orice tip de dioptrii, însă contează mai multe particularități anatomice ale ochilor, așa că abia în urma unui consult și a investigațiilor specifice putem ști dacă ochii dumneavoastră permit o astfel de operație și care este tehnica. Mai multe informații despre reducerea dioptriilor puteți citi pe http://www.scapadeochelari.ro.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 23. Buna ziua,am o problema la ochiul stang vad putin blurat cu el,daca il inchid putin vad perfect.In unele zile blurr-ul este destul de puternic in altele aproape deloc,in functie de cat de odihnit ma simt.In schimb cu ochiul drept vad mereu bine.Puteti sa-mi dati un diagnostic,va rog?

 24. Buna seara dle doctor. La o miopie -0.50 si -0.75 se poate folosii oricare din metodele de laser ? Exista vreo probabilitate de reusita mai mica la un laser decat la celalalt, sau toate au aceleasi sanse de reusita?
  Mentionez ca am 32 si aceasta stagneaza de cativa ani. Multumesc

 25. Buna ziua,

  Mama mea a fost operata la inceputul lui august insa dupa interventie i-au aparut durerile de cap. Are migrene zilnic si dureri in zona oculara. Medicul care a operat-o spune ca are migrene din cauza anesteziei si ca ii vor trece. Insa sunt 2 luni jumatate aproape si se sinte la fel de rau.
  Este normal?
  Multumesc!

 26. Buna ziua,

  Mama mea a fost operata la inceputul lui august, insa de atunci are zilnic dureri de cap si dureri in zona oculara. Medicul care a operat-o spune ca sunt din cauza anesteziei.
  Este normal?
  Multumesc!

  1. Bună ziua,
   Pentru o opinie medicală corectă, vă recomand consult la oricare dintre medicii clinicii noastre. De asemenea, precizez că medicul care a operat-o cunoaște exact care este situația și este bine să țineți legătura.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 27. Buna ziua momentan sunt in Strainatate cum ajung in Romania o sa vin la control stiu ca am la ochiul stang dioptria 4 si ceva 5 iar la cel drept 1.75 varsta 28 de ani se poate opera? Un pret estimativ? Multumesc

 28. Buna ziua momentan sunt in Strainatate cum ajung in Romania o sa vin la control stiu ca am la ochiul stang 4 si ceva 5 iar la cel drept 1.75 varsta 28 de ani se poate opera? Un pret estimativ? Multumesc

 29. Bună ziua, aș avea și eu o întrebare cum se numește operația aceea cu laserul prin care are loc distrugerea melanocitelor după care se schimba culoarea ochilor? și cam în cât timp după acea operație se schimba culoarea ochilor?

  1. Buna seara,
   Din cate stiu eu se numeste Stroma procedure. Noi nu avem in portofoliu aceasta procedura asa ca nu va pot oferi detalii. Din cate stiu nu este disponibila in Romania sau Europa.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 30. Buna seara,
  As vrea sa stiu si eu detalii despre operatia lasel pentru ochii (-2 , -2.5), si cat ar fi pretul (si daca se poate folosii cardul de sanatate pentru acesta).
  Multumesc frumos,
  Ata Selah

  1. Bună ziua,
   La miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/. Operațiile pentru reducerea dioptriilor nu sunt decontate de către Casa de Asigurări.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 31. Bună seara! Eu am la ochiul stâng dioptrii de -1cilindru si la ochiul drept imi scade claritatea vederii cand se intuneca. Se poate face operatia în condițiile acestea?

  1. Bună ziua,
   Este nevoie de o evaluare (consult + investigații), apoi putem afla dacă ochii dumneavoastră permit o astfel de operație și ce tehnică vi se potrivește.
   Mai multe informații despre reducerea dioptriilor poteți citi și pe http://www.scapadeochelari.ro.
   Vă așteptăm cu drag dacă doriți să veniți,
   Dr. Andrei Filip

 32. Buna ziua,am 58 de ani si port ochelari de la 12 ani. Miopie – 3, ambii ochi. Exista limita de varsta pentru SMILE??Va multumesc.

  1. Bună ziua,
   Nu există neapărat o limită (superioară) de vârstă pentru SMILE, dioptriile trebuie să fie stabile de cel puțin un an în momentul operației. Însă la miopi, la această vârstă pot exista și alte modificări. Vă recomand consult și investigații, apoi vom afla dacă este sau care este soluția potrivită pentru dumneavoastră.
   Îmi puteți scrie și pe mail, la [email protected] dacă mai aveți întrebări sau doriți să veniți.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 33. Buna ziua! Am și eu o întrebare in legătura cu operația de corectare a vederii , mentionez ca am vârsta de 27 de ani.
  La dioptriile -5 ochiul stâng și -3,5 ochiul drept sunt șanse de reușită ale operației pentru a scapa definitiv de ochelari ?
  Va multumesc!

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 34. Buna ziua, am o întrebare, am 21 de ani și am hipermetropie, momentan port 2,50 la ochiul stâng și 1,5 la dreptul, dar probelma mea este de 5,2 la ochiul stâng și 3,5 la ochiul drept, oare as putea sa m operez și să scadă dioptriile, este recomandata acesta intervenție sau este riscantă?

 35. Bună ziua, Acest tip de operație se poate face de mai multe ori in viața, sau dacă am făcut-o odată nu mai exista posibilitatea reoperarii? Menționez ca m-am operat la 19 ani si problemele au inceput sa apară din nou (acum am 23 ani) din cauza timpului ridicat de expunere a ochilor la ecrane. Ma gândesc dacă in viitor, după 28-30 ani voi putea reface operația. Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat!

 36. Bună ziua!
  În cazul unui ambliopii cu od – 1.25/+2.25, os – 0.75/+075 se pot micșora dioptriile? Dacă da, cât ar dura recuperarea și cât de repede m-aș putea programa?

 37. Bună ziua domnule doctor am 45 de ani și am dioptri foarte mari cu plus 8 S-8,5 D credeți câ mâ puteți ajuta cu un consult și o operație dvstră

 38. Bună ziua. mă puteți ajuta cu un consult și o eventuală intervenție chirurgicală,am dioptri cu plus mari Vâ mulțumesc

 39. Buna ziua! Am miopie -1 la ambii ochi. As vrea sa știu daca la clinica dumneavoastră ați operat acest tip de miopie mica. As vrea sa fac operație dar nu știu dacă se poate face la aceste valori, desigur dacă si particularitățile ochilor permit . Mulțumesc!

  1. Bună ziua,
   Sigur, am operat dioptrii mici.
   În principiu, pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația. Consultatia o puteți face la oricare dintre medicii clinicii, apoi dacă totul va fi favorabil, puteți alege medicul chirurg.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 40. Bună ziua!! Am o dioptrie de -12 la ochiul stâng si la dreptul +1,75. Ce se poate face în cazul meu?!! Va mulțumesc anticipat!!

  1. Bună ziua,
   În principiu, orice dioptrie poate fi corectata. Primul pas este să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația. Consultatia o puteți face la oricare dintre medicii clinicii, apoi dacă totul va fi favorabil, puteți alege medicul chirurg.
   Mai multe detalii despre reducerea dioptriilor puteți citi pe http://www.scapadeochelari.ro.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 41. Buna ziua.Port ochelari de vedere cu lentile progresive dar si cu ei vederea mea nu este f buna ,as vrea sa stiu daca se poate opera si cat costa aproximativ .Am 45 ani si port lentile progresive de aproape 4 ani dar nu sunt f multumita,doctorul mi a spus ca am ochiul drept lenes si din acest motiv nu vad perfect cu ochelarii.

  1. Buna ziua,
   Pentru a va putea oferi o recomandare medicala corecta, este nevoie de o evaluare (consult si investigatii). Dupa aceea, va putem spune daca o interventie chirurgicala este potrivita pentru dumneavoastra si ce tehnica.
   Mai multe informatii puteti citi si pe http://www.scapadeochelari.ro.
   O zi buna,
   Dr. Andrei Filip

 42. Buna seara , la o dioptrie stabila de peste 1 an la ambii ochi de -8 ce metoda de operatie ati recomanda , si care ar fi rezultatul cel mai pozitiv in acest caz cat si cel mai negativ , as dorii daca se poate o adresă de email pentru a va putea contacta pentru eventualele detalii de care as avea nevoie (preturi consulatii , cost operatie , medicamentatie , etc.) , daca se poate.. , multumesc.

 43. Buna seara , am o dioptrie de -8 la ambii ochi cu o stabilitate la dioptrii de 11-12 luni la ambii ochi , daca se poate sa ma sfatuiti cu o recomandare sigura pentru o viitoare operatie , si as dorii o adresa de email pe care va pot contacta pentru eventualele detalii de care as avea nevoie in legatura cu , a dvs. clinica.. ( preturi consultatii , pret operatie , medicamentatie , prescriptii.. etc.. )

  1. Bună ziua,
   Trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația. Consultatia o puteți face la oricare dintre medicii clinicii, apoi dacă totul va fi favorabil, puteți alege medicul chirurg.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   În principiu, pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. De asemenea, la alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor.
   Ținem legătura,
   Dr. Andrei Filip

 44. Buna ziua ! Am strabism ochiul drept +6 , port lentile de câțiva ani ! Se poate opera ? Exista șansa de a scăpa de ochelari si lentile ?
  Va mulțumesc !

 45. Bună ziua! Eu sm făcut deja o operație cu laser în anul 2007, dar de aproximativ 2 ani mi-a revenit miopia. Am vrut sa repet operația, dar mi s-a spus ca nu mai este indicata operația după vârsta de 40-45 de ani pt ca poate afecta vederea de aproape. Mai pot face o a 2a operație? Mulțumesc

  1. Buna ziua,
   In urma unei evaluari la noi in clinica putem afla care este situatia si ce solutii exista.
   Va puteti programa la unul dintre specialistii nostrii pentru chirurgie refractiva: Dr. Miruna Nicolae, Dr. Raluca Moisescu, Dr. Ileana Ungureanu, Conf. Dr. Mircea Filip sau la mine.
   O zi buna,
   Dr. Andrei Filip

 46. Bună ziua, aș dori să știu ce riscuri ar implica o operație de reducere a dioptriilor, pentru un pacient cu transplant de cornee?

 47. Buna ziua,
  Se pot reduce dioptriile chirurgical la o miopie de -3 ochi stang respectiv -5,75 ochi drept ? Și un preț, va rog! Mulțumesc!

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica laser SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația. Consultatia o puteți face la oricare dintre medicii clinicii, apoi dacă totul va fi favorabil, puteți alege medicul chirurg.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/ .
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.