Feedback Feedback

Articole Medicale

SMILE PRO / RELEX SMILE – operatie de miopie cu laser, la Ama Optimex

Distribuie prietenilor tai!
 •  
 •  
 •  
 •  

Relex Smile MIOPIE

Cea mai moderna operatie de miopie si astigmatism miopic, cu laser, se numeste SMILE PRO / ReLEx Smile, iar pentru simplificare o vom numi, deseori, SMILE sau Zeiss SMILE.  Small Incision Lenticule Extraction reprezinta a treia generatie de corectie cu LASER a vederii, ce redefineste complet chirurgia refractiva; se realizeaza in intregime cu ajutorul unui singur fel de LASER, cel cu Femtosecunde si exclusiv cu tehnologie Zeiss, laserul VisuMax. Este o tehnica foarte blanda pentru ochi, fara durere, ce conserva la maxim tesutul corneean.

SMILE PRO / ReLEx Smile este o tehnica minim invaziva, fiind singura tehnica LASER prin care se pot corecta dioptrii mari, miopie pana la -10, astigmatism miopic de pana la -5 si dioptrii combinate de pana la -15. A fost descrisa de dr. Rupal Shah ca fiind un „LASIK fara flap si un PRK fara durere”.

Indicatii si avantaje SMILE PRO / RELEX SMILE

SMILE PRO/ReLEx Smile este folosit in corectia:

 • miopiei de pana in – 10 dioptrii;
 • astigmatismului de pana in – 5 dioptrii;
 • dioptrii combinate miopie si astigmatism de pana in – 15 dioptrii.

Avantajele SMILE PRO / ReLEx Smile pentru pacienti:

 • complet nedureroasa;
 • recuperare rapida;
 • siguranta: fara flap, deci fara complicatii legate de acesta;
 • conservarea tesutului cornean (biomecanica si integritatea straturilor);
 • fara sindrom de ochi uscat
 • conserva nervii corneeni;
 • rata mica de regresie;
 • e prietenoasa cu pacientul, silentioasa si nu miroase;
 • procedura premium, ce asigura factorul ”WOW”.

Procedura SMILE PRO/ReLEx Smile – Operatie miopie la Ama Optimex

Inainte de operatie

Pacientii care doresc o astfel de interventie, la prezentarea in clinica, pe langa un consult amanuntit si o discutie ampla cu medicul, vor efectua o serie de teste oftalmologice, eliminatorii, prin care se evalueaza oportunitatea unei astfel de proceduri in cazul fiecaruia.

Daca toate investigatiile sunt in parametri in vederea corectiei chirurgicale cu SMILE PRO / ReLEx Smile, inainte de operatie pacientul va urma un tratament cu picaturi cu antibiotice, incepand cu doua zile inainte de procedura.

Operatia de miopie

Se realizeaza cu anestezie topica (cu picaturi), la ambii ochi in aceeasi sedinta, este complet nedureroasa, dureaza cateva minute la fiecare ochi si pacientul pleaca imediat acasa. Unul dintre cele mai importante momente ale operatiei, este cel in care se creeaza lenticula, timp in care pacientul nu trebuie sa miste ochiul. Daca insa acest lucru se intampla, laserul se opreste fara sa se pericliteze in vreun fel sanatatea ochiului si procedura se poate relua in anumite cazuri in sedinta respectiva sau la o data ulterioara, in functie de decizia chirurgului. In cazul in care procedura Zeiss SMILE nu se poate relua, se va cauta o alta varianta chirurgicala, in cazul in care medicul decide ca este oportun.

Laserul cu femtosecunde creeaza o lenticula, in grosimea corneei, cat si o incizie mica, intre 2 si 4 mm, prin intermediul careia se extrage lenticula. Astfel, nu mai este necesara crearea unui flap, ca in cazul tehnicii LASIK, fara a se mai expune corneea in interior.

Cat dureaza operatia de miopie cu laser?

Durata procedurii este de ordinul secundelor, aproximativ 7-10 secunde, in functie de numarul de dioptrii corectate, cu femtolaserul VisuMax 800, indiferent de nivelul miopiei, iar extragerea lenticulei dureza cateva zeci de secunde, totul fara durere. Grosimea lenticulei este direct proportionala cu valoarea dioptriei pe care dorim sa o corectam.

Avantajele tehnicii SMILE PRO in operatia de miopie

Sistemul Visumax 800, cu ajutorul caruia se realizeaza tehnica SMILE PRO, foloseste nivele scazute de energie puls si frecvente inalte (VisuMax 800 – 2000kHz), ceea ce determina diminuarea efectelor secundare nedorite asupra ochiului. Astfel, raspunsul inflamator este minim cu cat frecventa laserului este mai mare, astfel vindecarea corneei dupa Zeiss Smile survine foarte repede, acest aspect avand un puternic impact in calitatea vederii obtinute.

Dupa operatia de miopie cu laser

Dupa operatia de miopie cu laser, la cateva ore, pentru o durata scurta de timp, poate aparea senzatie de „nisip in ochi”, discreta lacrimare, iar vederea va fi incetosata. Ceata dispare pe masura ce orele trec.

Pacientul isi va administra mai multe feluri de picaturi timp de cateva saptamani si va purta ochelari de soare atunci cand se va expune la soare excesiv in prima luna, dupa care ochelarii de soare se vor purta dupa voie. De asemenea, se recomanda igiena sporita in primele 72 de ore. Frecatul la ochi excesiv este nociv pentru cornee, chiar si inainte de o interventie laser, asa ca este de evitat intotdeauna. Pacientele nu trebuie sa utilizeze machiajul, crema de ochi sau anticearcan si nu trebuie sa-si vopseasca parul sau sa mearga la tratament cosmetic in primele 72 de ore .

Se vor efectua controale la o zi, o saptamana, la 6 saptamani (sau in functie de evolutie, nevoie sau recomandarea medicului) si un an postoperator, iar ulterior din an in an. Pacientii nu vor mai avea nevoie de ochelari pentru distanta, iar dupa ce apare presbiopia (nevoie de ochelari de aproape in jurul varstei de 40 de ani) vor purta corectie optica la aproape. Este important de retinut ca presbiopia va surveni independent de o eventuala interventie laser.

In eventualitatea, putin probabila (sub 2%), in care survine modificarea dioptriilor in timp sau apar fenomene de supra sau sub corectie, in urma unei evaluari, medicul va decide, in functie de parametrii ochiului, daca  este oportuna o alta interventie, eventuala tehnica si momentul.

Exista situatii rare in care recuperarea vizuala este mai lenta, din cauza procesului de videcare ce difera de la o persoana la alta.

Operatia SMILE în lume si in Romania

ReLEx SMILE a fost pentru prima data realizata in 2006, de catre profesorul Walter Sekundo, in Germania si lansata international in 2011, peste 8 milioane de interventii s-au efectuat pana in prezent.

Incepand cu anul 2014, Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip si cu mine, Dr. Miruna Nicolae, suntem primii medici din Romania care au efectuat aceasta tehnica pentru corectia miopiilor mari si astigmatismului miopic mare, iar clinica noastra, Ama Optimex, este prima din Romania dotata cu laserul VisuMax 500 Zeiss cu platforma SMILE. Pana in prezent am efectuat peste 5000 interventii SMILE la Ama Optimex. Ulterior, Dr. Raluca Moisescu, colega noastra și primul medic oftalmolog din Romania care a beneficiat de SMILE pentru a scapa de ochelari si lentile de contact, s-a alaturat echipei de specialisti SMILE din clinica noastra. În luna august 2022, am adus in clinica Ama Optimex, tot in premiera in Romania, ultima generatie a femtolaserului Zeiss, VisuMax 800, cu ajutorul caruia efectuam tehnica SMILE PRO, aceeasi tehnica, dar cu un timp intraoperator semnificativ redus fara de variantele anterioare ale acestei tehnici (ReLEX, SMILE).

Intrebari frecvente despre operatia de miopie cu laser

Cand este recomandata o operatie de miopie cu laser?

Scopul operatiei de miopie cu laser este de a se reduce dioptriile, de aceea ea se efectueaza atunci cand pacientul isi doreste sa scape de ochelari si de lentilele de contact. In egala masura, in urma setului specific de investigatii si consultatiei, vom afla daca pacientul poate scapa de ochelari si ce tehnica i se potriveste.

Care sunt contraindicatiile operatiei cu laser la ochi pentru miopie?

Pacientii cu varsta sub 18 ani si cei care au modificari de dioptrii in ultimele 12 luni. Cei care sufera de afectiuni oculare cu contraindicatii pentru aceasta interventie, pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati platforma de informare a clinicii scapadeochealari.ro. Medicul va sfatui intotdeauna pacientii in cadrul consultatiei.

Ce tehnici de operatie miopie exista?

Miopia poate fi redusa cu ajutorul tehnicilor laser ReLEx SMILE / SMILE PRO, FemtoLASIK, PRK. Iar cand vorbim de dioptrii foarte mari, avem la dispozitie implantul de lentila intraoculara Visian (ICL) si implantul de cristalin artificial in scop refractiv.

Cat costa operatia de miopie cu laser SMILE PRO?

Costul operatie de miopie difera in functie de tehnica, iar aceasta se alege in urma efectuarii setului de investigatii specifice si depinde de varsta, dioptrii si alte particularitati anatomice ale ochiului.

La ce sa te astepti dupa operatie de miopie?

Dupa SMILE, recuperarea este usoara si rapida, in 48-72 de ore pacientul isi poate relua activitatile obisnuite. In cazul celorlalte tehnici, exista cateva restrictii pentru cateva saptamani dupa operatie, pe care le puteti descoperi vizitand www.scapdeochelari.ro.

In concluzie, ReLEx SMILE / SMILE PRO este o tehnica chirurgicala cu LASER minim invaziva, ce ofera o recuperare vizuala rapida cu o stabilitate foarte mare in timp pentru tratamentul miopiei. In momentul in care am introdus in Romania aceasta tehnica inovativa faceam parte dintr-un grup de 300 de medici care practicam SMILE. Astazi, la peste 12 ani de la lansare, s-au efectuat peste 8 milioane de proceduri la nivel global si exista peste 2500 de chirurgi care practica SMILE, in peste 80 de tari.

Pentru mai multe informații despre miopie si reducerea dioptriilor, vizitați si site-ul www.scapadeochelari.ro. Pentru informatii legate de pret operatie miopie accesati lista cu preturi. Puteți efectua operatia de miopie in Bucuresti, in cadrul clinicii noastre.

3.9/5305 ratings

Dr. Miruna NICOLAE

Medic Primar, Specialist Oftalmolog,Doctor in Stiinte Medicale

89 comentarii “SMILE PRO / RELEX SMILE – operatie de miopie cu laser, la Ama Optimex

 1. Cum as putea lua legătura cu domnul Andrei Filip vreu sami fac si eu operatie la ochi si as vrea sa dicit cu dumnialui

 2. Buna ziua,
  Daca in urma cu 12 ani am facut operatie de corectare miopie cu Lasik (-4.5o d, -3.5o s) si in prezent miopia a revenit de vreo 8 ani si au tot crescut dioptriile (-5 o d, -4 o s) ce se poate face?

  1. Bună ziua,
   Operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și în momentul în care dioptriile sunt stabile. Pentru moment, vă recomand consult la noi în clinică, pentru a monitoriza dioptriile, iar operația o putem face atunci când va fi momentul potrivit.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 3. Buna ziua!Am un miopie de -5.5 si -5.75 si astigmatism de 1.5 la ambii ochi, lucru care ma impiedica sa acced la facultatea de pompieri.Din pacate dioptriile mele nu sunt stabile, am observat o crestere de -0.5 pe fiecare ochi la fiecare doi ani.Totusi, in aceste conditii, nu ar fi posibila o operatie?

 4. Buna dimineata…pentru operati se pot folosi si trimiteri de la medici de familie,adica operatia sa fie decontat de CNAS?

 5. Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog, daca am un usor strabism, se poate face operatia pentru reducerea dioptriilor cu Smile? In momentul de față am miopie -3.

 6. Buna ziua ! Am un astigmatism de -0.75 la ochiul drept si +0.5 la ochiul stang .Este nevoie de operatie ? Tin sa mentionez .ca am si o sensibilitate crescuta si imi lacrimeaza ochii zilnic .

  1. Buna ziua,
   Totul depinde de tipul dioptriei, particularitati anatomice, sarcina si tipul de nastere. In urma unei consultatii va putem raspunde corect in privinta situatie dvs.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

  1. Buna ziua,
   Totul depinde de tipul dioptriei, particularitati anatomice, sarcina si tipul de nastere. In urma unei consultatii va putem raspunde corect in privinta situatie dvs.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 7. buna ziua! intentionez sa ma operez, am fost si la clinica pentru o consultatie legata de ochi uscati. am vorbit putin si despre operatie, insa ceea ce nu stiam eu este ca am -12 pe fundul de ochi la ochiul stang si cyl -2. asta inseamna ca voi ramane cu -2 dioptrie dupa operatie? mentionez ca la ochelari port -8.5, asta insemnand ca pana la -12 raman 3.5 dioptrii pentru a vedea perfect. inseamna ca dupa operatie voi vedea mai bine cu ochiul stang decat vad cu ochelarii? la dreptul nu sunt probleme din acest punct de vedere, dioptria este mai mica si se incadreaza in repere.
  multumesc!

  1. Bună ziua,
   Trebuie să veniți la un consult, în cadrul căruia vom efectua un set de investigații specifice, apoi vom ști exact care este situația și vă voi putea răspunde la toate întrebările.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă doriți să veniți.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

  1. Buna ziua,
   80% dintre pacienti recupereaza, in primele 24 de ore, 80% din acuitatea vizuala, deci pot conduce. Exista insa si persoane la care recuperarea vizuala poate dura mai mult.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 8. Buna ziua,
  port ochelari de la distanta 4.75 si de aproape 6,50.Vreau sa fac operatie sa nu mai port ochelari nici la distanta nici de aproape .Intrebarea mea este , trebuie sa fac doua operatii sau numai una singura, sau cum se procedeaza?Tin sa precizez ca am programare la clinica dvs pe 26.11.2019.Cu multumiri si numai bine!
  Luminita Georgescu

 9. Buna seara! Am dioptrii de 1,5 la ambii ochi , deci la distanta văd in ceata, in schimb de aproape văd foarte bine chiar și cele mai mici detalii. Ceea ce nu am înțeles bine și as vrea sa mi se explice este faptul dacă după vârsta de 45 ani , in cazul in care ma operez voi avea presbiopie? Va mulțumesc

 10. Buna seara! Am dioptrii de -1,5 la ambii ochi, deci la distanta văd in ceata , in schimb aproape văd foarte bine chiar și cele mai mici detalii. Ceea ce nu am înțeles și as vrea sa mi se explice mai bine este faptul , dacă ma operez după vârsta de 45 ani voi avea presbiopie?

  1. Buna ziua,
   Ce varsta aveti? Avand 45 de ani, in cazul in care corectati dioptriile pentru distanta, veti incepe sa aveti nevoie de ochelari pentru aproape.
   Exista o tehnica numita Presbyond, ce poate ajuta intr-o astfel de situatie. Pentru a verifica daca vi s-ar potrivi, este nevoie de o consultatie. Si un set de investigatii.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 11. Buna ziua,fata mea are 12 ani si dioptrii de -3.75.ce operatie recomandati,la ce varsta si care este costul aproximativ ?va multumesc

  1. Bună ziua,
   Operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și în cazul miopiei atunci când dioptriile sunt stabile. Mai multe informații sunt disponibile pe http://www.scapadeochelari. Puteți veni la clinică, după ce ne reluăm activitatea, pentru o monitoriza dioptriile și după 18 ani, discutăm și de operație.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 12. B seara am 47ani și o miopie forte de – 17.50 pe lentila contact… Prin operație pot elimina total aceasta dioptrie?? Mulțumesc…

  1. Bună ziua,
   În zilele noastre putem reduce aproape orice tip de dioptrie, însă este nevoie de consult și investigații pentru a ști dacă ochii dumneavoastră permit o astfel de operație.
   Momentan, clinica este închisă, sperăm să putem deschide cât mai repede, ținând cont de recomandările autorităților. Pe paginile noastre de Facebook vom oferi detalii în funcție de evoluție. Însă puteți solicita o programare acum și vă vom contacta în momentul în care ne reluăm activitatea pentru a stabili detaliile: online https://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare sau telefonic la 021.211.16.22.
   Multă sănătate!

 13. Buna seara!Se poate face operația de reducere a miopiei in cazul în care sunt diagnosticata cu Hashimoto?Mulțumesc!

  1. Buna ziua,
   Se poate face operatie prin tehnica SMILE, daca dioptriile si ochii permit. Va recomand o consultatie la oricare dintre medicii din clinica.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 14. Bună ziua, pentru un sportiv profesionist este recomandată operația și cât durează perioada de covalescenta, vă mulțumesc!Joaca fotbal..

 15. Buna ziua. Am 51 de ani si am miopie de la 12 ani.Se poate intervenii pentru a scapa de miopie ?
  Multumesc .

  1. Bună ziua,
   În urma unei evaluări (consult și investigații) vă putem oferi o recomandare medicală corectă.
   Vă așteptăm dacă doriți să veniți.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 16. Buna ziua!
  Daca dupa operatie ramane un rest de dioptrie sau daca dioptriile revin, exista vreo restrictie in legatura cu purtarea lentilelor de contact? Adica, dupa operatie, ochiul devine prea sensibil pentru lentile?

 17. Buna ziua!
  Am astigmatism miopic , -0.50 strang ; 0:25 dreptu.
  As dori sa stiu daca se poate face o operatie sa scap de ochelari.
  Mulțumesc

  1. Bună ziua,
   În principiu, la astigmatism miopic recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor, de aceea trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația și a afla ce tehnică vi se potrivește.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

  1. Bună ziua,
   La miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 18. Bună ziua,

  Aș avea două întrebări întrucât am în vedere o astfel de operație de corectare a miopiei.

  1. Ați afirmat în articolul de mai sus că se pot reduce dioptriile după cum urmează: miopie pana la -10, astigmatism miopic de pana la -5 si dioptrii combinate de pana la -15. Ce înseamnă dioptrii combinate? Mai precis eu am la ochi următorii parametri:
  OD – 3 și cyl – 0.75
  OS – 4.25 și cyl – 1.25
  Intrebarea este: pot fi operată prin tehnica SMILE sau nu (având în vedere că dioptriile combinate la ochiul stâng sunt peste -5)?

  2. Dacă în zece ani să zicem miopia revine, pot purta lentile de contact sau lentile OKT? În prezent sunt purtătoare de OKT.

  Vă rog mult să îmi răspundeți. Deocamdată sunt cu o bursă în străinătate și nu pot veni la consult, însă am în vedere această operație pentru la toamnă-iarnă. Multumesc mult.

  1. Buna ziua,
   Primul pas este sa veniti la noi in clinica pt o evaluare. In urma investigatiilor vom afla daca ochii dvs. permit o astfel de interventie laser. Daca permit, putem corecta dioptriile dvs. cu ajutorul tehnicii SMILE.
   In acea situatie nedorita ati putea purta lentile de contact. Eu nu recomand lentilele OKT in nici o situatie.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 19. Buna ziua! Mentionez ca sunt interesata sa fac aceasta operatie si de costurile pe care le implica.
  Am urmatoarele dioptrii : la ochiul stang – 1,75 si la ochiul drept -3,25 . Aceste dioptrii au ramas stabile in ultimii doi ani. De asemenea as vrea sa stiu daca diabetul de tip 1 pe care il am ar putea sa ingreuneze sau sa complice procedura si daca sunt sanse pentru regresie. Am 28 de ani. Nu am alte complicatii oftalmologice! Multumesc!

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 20. Buna seara. Sunt interesata sa fac operatia, am miopie mica la ambele ochi -2 . Intrebarea mea este ca daca toate analizele sunt ok si se va putea opera, pot scapa de ochelari sau doar reduce miopia? Poate reveni sau sa agraveze miopia dupa operatie?

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. În cazul miopiei, operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac după 18 ani și atunci când dioptriile sunt stabile de cel puțin un an. La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor. De aceea, trebuie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația.
   Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 21. Buna ziua,

  Ați realizat operația prin tehnica SMILE și la pacienți cu nistagmus congenital? Este posibila și in cazul acestora?

 22. Buna ziua, doresc sa va intreb daca poate fi operat un ochi miop cu dioptrie de – 2.5, in conditiile in care celalalt ochi este ambliop cu dioptrie de – 3.75 operat de strabism divergent? Va multumesc!

 23. Buna ziua, poate fi operat un ochi miop cu dioptrie de – 2.5, in conditiile in care celălalt ochi este ambliop cu miopie de – 3.75 operat de strabism divergent? Va mulțumesc!

 24. Buna ziua! Am 47 de ani si o miopie de -5,5. Fenomenul de presbitie pare a fi inca nu aproape, dupa cum mi-a spus medicul. Merita sa incerc sa corectez prin operatie miopia?
  Va multumesc!

 25. Buna ziua, fetita mea in varsta de 6 ani are o miopie mare de -11.5 si -11, s-ar putea face ceva pentru reducerea miopiei?

  1. Bună ziua,
   După 18 ani și în momentul în care dioptriile vor fi stabilite, se poate face operație pentru reducerea dioptriilor, detalii pe http://www.scapadeochelari.ro.
   Pana atunci ii recomand sa poarte ochelarii si sa mearga la consultatii oftalmologice periodice pentru monitorizarea dioptriilor.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 26. Buna ziua!
  Am miopie -1.50 si as vrea sa vin la Dvs . Am programare saptamana viitoare. Inafara de costul operației, indiferent de tehnica aleasa si consultația de dinainte a operatiei , investigatiile necesare ptr operatie cat ar costa? Nu am gasit pe site pretul…,găsisem ceva cu 1100 lei. Acesta ar fi?

 27. Bună seara ! Am 45 de ani și o miopie de – 8,5 la un ochi și-7,75 cu cilindru de – 2,5 …La ultimul consult am aflat ca am și un început de cataracta centrala …Va rog sa mi răspundeți dacă se poate face operatie cu laser sau recomandați cristalin. Mulțumesc!

  1. Buna ziua!
   Cataracta inseamna ca lentila din interiorul ochiului incepe sa isi piarda din transparenta. De asemenea pe masura ce se dezvolta, dioptriile se pot modifica. Asta inseamna ca va putem oferi un sfat corect numai dupa o consultatie, in cadrul careia se vor efectua un set de investigatii specifice. Chiar si in cazul unei operatii de catracta putem reduce dioptriile si chiar sa atingeti independenta fata de ochelari, in cea mai mare parte dintre activitatile zilnice. Pentru detalii imi puteti scrie la [email protected].
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 28. Buna ziua .. Am dioptrii de -5 la ambii ochi ( dioptria s a modificat cu 0,25 dupa nastere ) si sunt suspecta de glaucom ( tensiunea oculara fiind OS:19 si OD:21 . este posibil sa fiu operata prin tehnica smile ? Nu sunt din Bucuresti ca sa pot veni la consultatie .

  1. Bună ziua,
   Pentru miopie recomand tehnica SMILE, deoarece este cea mai modernă, minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă. Mai multe detalii despre SMILE puteți citi și aici: https://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/
   La alegerea tehnicii contează mai multe particularități anatomice ale ochilor, iar dioptriile trebuie să fie stabile de minimum un an. Este nevoie să veniți la consult și investigații, pentru a evalua situația. Putetți face evaluarea (consult și investigații) la oricare dintre medicii clinicii, apoi, dacă totul va fi favorabil, puteți alege medicul chirurg.
   Îmi puteți scrie și pe [email protected] dacă mai aveți întrebări sau pentru a organiza consultația și investigațiile.
   O zi bună,
   Dr. Andrei Filip

 29. Bună ziua,
  Aș avea o întrebare, dacă incizia ce se face cu laserul pentru a se scoate lenticula se reface la loc, lenticula care a fost făcută cu laserul nu se mai regenerează la loc ? (Fiind tot o parte din ochi acea lenticulă scoasă)

 30. Bună ziua,
  Aș avea o întrebare, dacă incizia ce se face cu laserul pentru a se scoate lenticula se reface la loc, lenticula care a fost făcută cu laserul nu se mai regenerează la loc aducând ochiul la cum era înainte de operatie și deci revenirea la miopie?

  1. Buna ziua,
   Principiul chirurgiei refractive cu laser este de a remodela corneea, care este o lentila. Extragerea lenticulei genereaza modificarea necesara schimbarii de dioptrie. Daca s-ar reface lenticula, dioptria ar reveni.
   O zi buna,
   Dr. Andrei Filip

 31. Buna ziua!
  Am hipermetropie medie si strabism convergent alternant.Ma intereseaza daca ma puteti opera cu tehnica smile.
  Multumesc!

 32. Buna ziua! Am suferit o intervenție pentru corectarea miopiei cu laser Excimer in urma cu 12 ani, dioptrie -2 AO. Este contraindicata nașterea naturală după asemenea intervenție?

  1. Buna ziua,
   In mod normal nu exista recomandare in acest sens daca dioptria este mica si retina fara leziuni. Insa un sfat corect, va putem oferi numai in urma unei evaluari.
   Multa sanatate,
   Dr. Andrei Filip

 33. Buna ziua,
  Am 24 de ani, miopie de -6,25 si cilindru de -1,25 la os. La od am suferit o dezlipire de retina si ulterior o inlocuire de cristalin cu unul monofocal, din pacate. În prezent a aparut si cataracta secundara.
  După ce elimin problema cu cataracta secundara, este posibila schimbarea cristalinului cu unul multifocal?
  De asemenea, doresc sa ma operez la os prin tehnica smile.
  Pot avea o nastere naturală după toate cele expuse mai sus?
  Multumesc!

  1. Bună ziua,
   Este nevoie de o evaluare (consultație și investigații), apoi vă putem oferi o recomandare medicală corectă. Dacă doriți să veniți la noi, solicitați o programare la colega mea, Dr. Carmen Dragne, medicul specialist pentru afecțiuni retiniene.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.