masuri masuri Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Grigore Moldovan de la „Dansez pentru tine”, copilul cu ochelari de om mare

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
Grigore Moldovan-copilul cu ochelari de om mare

Cu dioptrii mai mari decat varsta lui. Asa si-a inceput Grigore Moldovan primele zile de scoala. Ochelarii i-au fost cei mai buni prieteni, inca de la trei ani. Anii de scoala au fost diferiti fata de ai celorlalti copii.

Toti anii de scoala si i-a petrecut in prima banca: „Stateam tot timpul in prima banca, desi eram inalt. Dar nu vedeam altfel!”

20 de ani mai tarziu, Grigore a avut sansa sa primeasca o operatie pe care altfel nu ar fi avut cum sa si-o permita. O operatie de micsorare a dioptriilor, care nu i-a adus doar beneficii de sanatate, ci si de confort. Inainte ochii ii oboseau repede si nu vedea la distanta.

Viata lui Grigore nu a fost niciodata usoara. Pe langa hipermetropie, suferea si de strabism. Povestea lui i-a impresionat si pe cei de la „Dansez pentru tine”, care s-au oferit sa ii plateasca lui Grigore operatia de strabism. A fost operat de doctorul Andrei Filip, care impresionat fiind de situatia lui, i-a promis ca o sa-l ajute si mai departe.

Si s-a tinut de cuvant. Imediat dupa debutul campaniei „Bucurii cat ai clipi”, doctorul Andrei Filip l-a contactat pe Grigore pentru a-i oferi in mod gratuit si operatia Lasek, de corectie a hipemetropiei.

Dar problemele de sanatate nu au ocupat niciodata un loc important in viata lui Grigore. A preferat sa isi canalizeze atentia spre alte cai. Si pentru ca a fost ajutat, si el ajuta la randul lui, ca voluntar  la o asociatie non-guvernamentala.

Grigore a inteles ca atunci cand vine vorba de a ajuta, trebuie sa te gandesti la ceilalti mai intai, indiferent de problemele pe care le ai.

Cand vine vorba despre operatia primita, Grigore declara cu modestie: „Nu am de spus decat multumesc! Le multumesc tuturor doctorilor de la clinica. Sunt niste oameni foarte cumsecade!”

La cei 23 de ani, cu toata viata inainte si cu mult mai multe sanse, operatia a insemnat pentru Grigore o sanatate mai buna, un confort sporit, dar si un aspect estetic imbunatatit.

La doar 22 de ani suferea de hipermetroie si avea dioptrii de +6,5, care i-au fost reduse la 0. Pe langa hipermetropie, Grigore suferea si de strabism. Pentru ambele interventii a fost consultat si operat de Dr. Andrei Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan tratează anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

5/51 rating
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.