Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Am fost eliberat de sub dependenta ochelarilor

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

ama-optimex-smile-testimonial-colaj1

Mai am puțin si fac 3 luni de la operația ReLEx SMILE- a fost pe 23 august 2016 si cum spunea D-nl Doctor Andrei Filip am fost eliberat de sub dependenta ochelarilor, de la -11 combinat miopie forte cu astigmatism acum 0 dioptrii….fantastic si evoluție excelenta
Multumiri veșnice Dr Andrei Filip cel care mi-a dăruit o noua viață si echipa Ama Optimex care s-au comportat excepțional.
Stima Ama Optimex
Multumesc de asemeni veșnic fiului meu Anghel Bogdan care a fost este si va fi sprijinul meu.
Pentru mine a fost foarte dificil sa aleg tipul de operație potrivita deoarece nu ma încadram la nici una din tehnicile existente, dorinta mea era sa „scap de ochelari” iar aceasta inca nu se putea ….inca ,aceasta înainte de noile setări relex smile care permit corecții optice de pana la -15 dioptrii combinate miopie plus astigmatism, eu la ochiul drept depășeam pragul de -10
Ce ma determinat sa fac operația? Simplu cu orice corecție optica -ochelari avuta nu ma mai descurcam in activitatea mea, mult calculator , acte depanare electronice adică lucrul cu ochii…aproape ca intrasem dintr-o depresie
In urma unei corespondente pe email cu Domnul Doctor Andrei Filip de aproximativ un an , dumnealui având răbdare cu mine si explicandu-mi in detaliu orice am dorit sa stiu, si spunandu-mi ca laserul cel nou a primit setări noi si as putea sa ma calific pentru operație am decis sa ma programez pentru un consult preliminar.
După acest studiu si corespondenta am făcut o programare pentru un consult complet in vederea stabilirii ce tehnica operatorie se potrivește cel mai bine cu problemele mele la ochi.
Programarea a fost stabilita de comun acord pe data de 12 aug 2016, urmând a ma prezenta la Clinica Ama Optimex pentru control.
Am ajuns la data si ora programării -in prealabil personalul de la clinica a fost in contact permanent cu mine pentru a fi exact la ora si data stabilita- acolo după ce mi sa inmanat un formular de accept pentru a face investigațiile necesare.
Acum despre investigațiile facute prea multe nu pot spune decât ca am rămas mut in ceea ce privește tehnica existenta la clinica de pe strada Toamnei.
Aceste investigații au durat peste 2 ore aprox si au fost vreo 8 aparate diferite unde măsoară grosime cornee ,retina, cristalin, corp vitros ecografie oculara etc, pe scurt am rămas masca nu credeam ca se poate așa ceva la nivel de ochi si in Romania., nu mai spun de amabilitatea personalului medical.
După investigații am primit un plic A4 gros plin cu analizele mele si am mers cu ele in cabinetul Domnului Doctor Andrei Filip unde am avut o lunga conversație purtata in prezenta însoțitorului cu care am venit , in cazul meu fiul meu Bogdan care locuiește in București (este obligatoriu sa aveți un însoțitor din familie major- se vor semna diverse acte).
Aceasta discuție a avut 3 paliere , psihologica, medicala si tehnica.
Discuția psihologica a constat in modul meu de motivare si ce ma determina sa fac aceasta operație , înțelegând ca eu ca si pacient trebuie să-mi doresc 100% aceasta operație, factorulul psihologic va avea un rol major in evoluția post-op, dar va voi povesti mai târziu despre aceasta.
Partea medicala , mi-a fost explicata procedura operatorie cum se va efectua si la ce sa ma aștept in timpul operației.
Fac mențiunea ca aveam si o a doua posibilitate respectiv implant de cristalin multifocal thoric.
Domnul Doctor in urma analizei rezultatelor a decis sa fac intervenție relex smile la aceasta având un rol determinant vârstă mea de 47 de ani ,personal eu eram pornit de acasă pentru implantul de cristalin insa Dumnealui mi-a explicat ca este mai bine pentru mine intervenția laser – decizie cu care acum la aproape 3 luni de la operate sunt intru totul de acord, acum înțelegând si pregătirea psihologica anterioara, plus aspectele discutate pe email cu Dumnealui.
Ultima parte a discuției cea tehnica a constat in explicații referitoare la echipament si procedurile urmate in timpul tăierii lenticulei de către laser, proceduri foarte standardizate si la care practic este zero riscul de greșeală.
Laserul fiind deservit de un Fizician el fiind cel care face setările personalizate in funcție de parametrii găsiți in urma analizelor, in cazul meu la ochiul stâng sunt acum pe 0 dioptrie iar cel drept mai am rezidual acum aproximativ -1 dioptrie ,astigmatismul fiind eliminat.
De ce este bine ca mi-a rămas la ochiul drept -1 rezidual? – pai este foarte simplu eu având 47 de ani deja am intrat in vârstă prezbita deci probleme cu vederea de aproape , ei acest -1 ma ajuta perfect la aceasta eu nemaiavand nevoie de ochelari deloc nici de aproape nici la distanta.
Aici Domnul Doctor Andrei Filip a demonstrat înaltă clasa in cunoașterea perfecta a nevoilor pe care pacienți le au si vor de la aceasta operație, acesta fiind rolul discuțiilor anterioare.
Menționez ca pacienții trebuie sa se califice pentru un anumit tip de intervenție nu se face nimic la voia întâmplării adică nu poți face operație relex smile daca ochii tai nu se incadeaza in anumiti parametrii, insa se pot face altele de ex implant de cristalin ,PRK ,Lasik etc
De ce Relex Smile pai simplu este cea mai non invaziva , operează pana la -15 dioptrii combinate miopie plus astigmatism sau doar miopie.
După aceste discuții am stabilit ca data a intervenției pe 23 august 2016 ziua eliberării mele de ochelari, cum mi-a spus Domnul Doctor Andrei Filip in timpul consultului.
Am plecat acasă urmând ca înainte cu 2 zile de intervenție sa încep un tratament cu picături antibiotic si pastile efervescente cu vitamine.
Aceste lucruri mi-au fost aduse aminte de personalul clinicii cu 3 zile înainte, respectiv tratament înainte si cum sa ma prezint la operație.
Operatia.propriu-zisa: – Am ajuns la sediul din strada Bihor 39 cu multe emotii si trairi intense insa pregatit foarte bine psihologic si motivat de rezultatul care o sa-l obtin dupa operatie, am sunat la usa , am intrat acolo conditi de igiena maxima , am fost invitati sa purtam peste incaltaminte botosi sterili si invitati sa asteptam sa fim chemati, personalul fiind foarte amabil , cald si calm.
Dupa semnarea anumitor acte in care am luat la cunostinta de procedurile interventiei operatorii, m-am asezat pe canapea si am asteptat sa fiu strigat.
In sfarsit aud numele meu si intru ferm pe usa blocului operator , la intrare o asistenta ma „pregateste” echipandu-ma cu un combinezon steril si o boneta pe cap, apoi am mers in alta incapere unde am fost asezat pe un fotoliu special unde mi se administreaza exclusiv sub forma de picaturi anestezic, dezinfectant etc.
Ce mi-a ramas intiparit cred pentru toata viata atmosfera destinsa a celor ce lucrau acolo, aceasta avand un rol pozitiv asupra psihicului pacientilor.
In fundal se auzeau melodii din anii 80 pe Magic FM , eu fiind inca o data placut surprins deorece sunt un mare iubitor a muzicii acelor ani, anii adolescentei mele, in care din pacate am purtat ochelari cat borcanele
A trebuit sa astept aproximativ 30 de minute , probabil ca anestezicul sa-si faca efectul si am fost chemat in sala de operatie.
In sala de operatii , racheta spatiala, peste tot tehnica de ultima generatie asezata destul de ergonomic , tehnica la care personalul executa diferite operatii tehnice de setare a laserului.
Imediat ce am intrat pe usa batanta a salii de operatie Domnul Doctor Andrei Filip mi-a iesit inainte cu un zambet pe fata ma intrebat ce fac daca mi-e frica, facand si cateva glume ca sa ma distraga de la ceea ce o sa urmeze
I-am spus hotarat ca totul este ok si putem incepe
La inceput face niste marcaje pe ochi cu un marker special , marcaje necesare pentru ghidajul corect al laserului.
Am „simtit” putin acel marker si Domnul Doctor a dispus sa-mi mai puna cateva picaturi cu anestezic, dupa care chiar nu mai simteam nimic la atingerea ochilor.
M-am asezat pe patul rabatabil scos in afara la 90 de grade de sub laser , am facut poza traditionala „de inainte” apoi m-am intins pe pat am fost intrebat daca totul este ok si daca continuam, am raspuns „DA” din toata inima,
Mi-a aplicat o folie sterila autoadeziva peste fata ramanand doar gauri pentru ochi , a rabatat patul sub laser si gata incepe procedura, procedura explicata foarte clar si concis de Domnul Doctor Andrei Filip
-Mi-a spus ca o sa coboare un tub care se va lipi perfect de ochiul meu si robotul va transmite mesajul „suction on” daca totul este in regula.
Acum e acum la ochiul drept apare o problema si anume la nivelul corneei am o mica neregularitate pe care senzorii laserului o ” vad” insa Domnul Doctor Andrei Filip reușește sa rezolve profesionist astfel aud mesajul „ready” adică este gata de a porni laserul pentru decupajul lenticulei personalizate , mi -a spus ca trebuie sa stau nemișcat cam 20 de secunde timp in care Domnul Doctor număra cu voce tare pana la 20 si in sala nu se aude nici respirația.
După aceasta parte a intervenției Domnul Doctor extrage cu ajutorul unor instrumente minuscule sub microscop acea lenticula si toarnă un lichid in ochi apoi șterge cu un tampon.
Personal nu am simțit absolut nimic dar absolut nimic.
A urmat si ochiul stang cu un mic incident un fir din vata cu care mi – a șters ochiul a intrat in incizia făcută insa a fost scoasa profesionist de Domnul Doctor , la fel nu am simțit nimic dar absolut nimic.
In timpul intervenției ti se explica absolut tot ce face laserul sau doctorul de multe ori trebuie sa răspunzi la ce te întreabă deci ești conștient tot timpul.
Operația sa finalizat , deja eu vedeam fara ochelari insa in ceata.
Am uitat sa spun ca trebuie sa ai o pereche de ochelari de soare polarizați uv400 ei vor fi prietenii tai timp de o luna :)
Am făcut poza „de după” si am stabilit ora sa vin a doua zi la „controlul de o zi” – ce mi-a plăcut este ca aici totul se face de comun acord se tine cont de părerea ta ca pacient, ca ești un om.
Personal am plecat pe picioarele mele am mers o grămadă pe jos, singur, de la clinica pana la metrou am luat metroul pana la fiul meu acasă, singura problema ceata la vedere – imaginea destul de ok.
La plecare am primit o borseta eleganta cu indicațiile postop si medicamentele pentru prima luna.
Acesta au constat in prima zi de operație dintr-o pastila si trei tipuri de picături unele din ora in ora altele de trei ori pe zi(din motive lesne de înțeles nu pot dezvălui numele lor) insa ce pot spune este ca nu ustura sau altceva neplăcut.
Am ajuns acasă la Bogdan si cam după 4 ore am început sa simt o ușoară înțepătură la ochi insa suportabile.
Oricum daca depășeau ca intensitate puteam sa mai pun picături si scădeau imediat.
A doua zi nu mai simțeam nimic ca si disconfort la ochi , când am ajuns la control tot pe picioarele mele si tot cu metroul, am făcut niste teste la aparate am fost văzut de Domnul Doctor Andrei Filip si a spus ca este „ok”, urmând sa vin la controlul de o săptămână.
La controlul de o saptamana si o luna mi s-au facut o serie de investigatii la cornee corp vitros precum si stadiul vindecarii inciziei facute de laser, cazul meu post-op a fost preluat de Doamna Doctor Carmen Dragne , doctor la fel de amabil si de preocupat de evolutia pacientilor tratati de Clinica Ama Optimex un profesionist in adevaratul sens al cuvantului si pe care o respect profund ,iar in urma acestor controale a fost declarata operatia ca fiind foarte reusit si ca evolutia este perfecta.
Urmeaza in curand controlul de 3 luni la care nu am nici o emotie , stiu sigur ca totul este in regula, in urma evolutiei care o constat.
Ce am facut si ce nu am facut dupa operatie:
-nu am facut efort fizic mare in primele 3 zile
-nu am stat cu ochi neacoperiti de ochelari de protectie afara cam o luna dupa operatie, am purtat aproape tot timpul acei ochelari polarizati cu uv400 , acum nu mai simt nevoia sa-i port,
-nu m-am spalat pe cap decat ajutat timp de cc 2 luni, in prima saptamana nu m-am spalat nici pe ochi, am folosit servetele speciale otalmice -le gasiti in trusa care se da la terminarea operatiei daca le terminati se gasesc in farmacii
-nu am atins ochi sub nici o forma timp de 2 luni , acum la aproape 3 luni doar cand este necesar , cand ma spal si atunci cu mare grija
-am probleme in continuare cu vederea nocturna , nu vad prea bine noaptea , insa observ progrese zilnice , mi sa spus ca poate dura aceasta tranzitie si un an, in functie de grosimea lenticulei extrase individ , in prima luna la farurile masinilor sau becurile de pe stalpi se facea niste raze se dublau , dublajul fiind mult atenuat fata de sursa principala, ca o umbra , fenomenul se diminueaza in mod sigur :)
-vederea slaba la PC sau TV adica tot ce este luminat din spate , sutitrarile aveau mai mereu un dublaj mai sters in dreapta jos ca o imagine refractata, acum aproape nu mai vad deloc acea dublare , mai apare cand sunt foarte obosit la ochi , la controale ii spuneam Doamnei Doctor Dragne ca vad 2 Luni in gluma , dumneaei ma linistea si spunea ca in timp se vor rezolva problemele, si asa se pare ca este :) – de aceea trebuie sa fiti pregatiti psihologic pentru aceasta operatie si sa intelegeti ca „reglajele” fine post-op vor dura ceva timp in functie de fiecare individ sa nu intrati in panica este normal sa se intample asa ceva.
-tin sa precizez ca nu am menajat deloc ochii char din prima zi am citit m-am uitat la PC, TV in limita vizibilitatii, iar acum lucrez si 14 ore continuu la calculator, ce am observat este ca nu mai obosesc ochii aproape deloc , cand purtam ochelari simteam ca-mi iau foc ochii dupa efort optic intens
-ceva foarte important am respectat biblic prescriptiile cu picaturi care se aplica zilnic , la secunda as spune.
–la 3 zile dupa operatie m-am dus la serviciu si am putut face absolut tot ce faceam si inainte fara restrictie, mai putin expunere afara doar cu ochelarii de protectie.
-la cc 2 luni deja caram cu roaba beton facut de mine sau am taiat cu drujba leme, despicat cosit iarba cu motocoasa etc, bineinteles acum port ochelari de protectie cand fac treburi cu pericol de a sari in ochi corpuri straine
–dureri , mancarimi la ochi nu am avut niciodata, important este cred si igiena stricta.
-oamenii din zona mea au fost uimiti de operatia mea si mai ales de faptul ca m-am recuperat foarte repede….o minune spun ei si eu la fel
-sunt constient ca mai am de asteptat pana la vindecare 100% insa eu costat ca fac progrese zilnice si chiar nu-mi fac probleme pentru evolutia viitoare, daca ma raportez la cum eram inainte de operatie pot spune ca acum vad cu cel putin 140% mai bine, eram un om orb, un om limitat in actinile mele din cauza ochilor, acum pot tine si eu capul ridicat fara sa-mi fac probleme ca nu pot face cutare lucru.
Multumesc inca o data Clinica Ama Optimex datorita profesionistilor de aici traiesc o noua viata, si ….credeti-ma ca nu o mai doresc pe cea dinainte de operatie, numai un om cu miopie forte plus astigmatism ma poate intelege
Multumesc lui Bogdan.
In poza atasata se afla situatia mea de dinainte de operatie.
Multa stima Sica.
ama-optimex-smile-testimonial-1

ama-optimex-smile-testimonial-2

5/53 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.