masuri masuri Feedback Feedback

Articole Medicale

Angiografia, investigatia revolutionara non-invaziva pentru retina

Distribuie prietenilor tai!
 •  
 •  
 •  
 •  


La Ama Optimex este disponibila o noua investigatie oftalmologica pentru diagnosticarea si urmarirea evolutiei bolilor retiniene. Se numeste angiografie si este efectuata cu ajutorul tomografului ZEISS CIRRUS OCT cu platforma AngioPlex.

La ora actuala, angiografia este cea mai moderna investigatie pentru polul posterior al globului ocular, care permite vizualizarea simultana a circulatiei la nivelul coroidei si retinei. Prin angiografie se obtin imagini prin miscarile circulatorii ale propriilor hematii (globulele rosii sangvine), nu se vede peretele vascular, ci fluxul sangvin circulator. Astfel, ne ofera informatii foarte importante pentru diagnosticul si urmarirea evolutiei degenerescentei maculare legate de varsta, retinopatiei diabetice, miopiei forte, trombozei de vena centrala retiniana sau de ram si nu numai.

La afectiunile enumerate anterior, pot aparea diverse manifestari, precum vase de sange anormale, edem intraretinian. Acestea pot fi cu usurinta localizate la nivelul straturilor retiniene cu ajutorul acestei investigatii. De asemenea, se poate observa daca respectiva zona de neovascularizatie este activa sau inactiva.

Angiografia este o investigatie rapida si non-invaziva, se efectueaza in aproximativ 1 minut pentru fiecare ochi si nu se atinge ochiul. Poate fi repetata de cate ori este nevoie, deoarece nu se administreaza substanta de contrast, ca atare, este eliminat riscul aparitiei reactiilor alergice, ca in cazul angiofluorografie cu injectare de substanta de contrast – fluoresceina (AFG).
Inainte de efectuarea investigatiei, se administreaza picaturi de dilatare, deoarece pentru obtinerea unor imagini clare este bine ca pacientul sa aiba pupilele dilatate. Iar in timpul investigatiei, trebuie sa isi mentina privirea cat mai fixa pentru cateva secunde. De asemenea, este important sa nu existe opacitati semnificative de-a lungul axului vizual (opacitati corneene, cataracta avansata, tulburari vitreene importante).

Cu ajutorul tomografului ZEISS CIRRUS OCT cu platforma AngioPlex obtinem imagini clare, tridimensionale, cu o buna rezolutie si de inalta specificitate de la nivelul retinei si coroidei. Prin aceasta metoda, angiografie, putem diagnostica mai rapid o complicatie retiniana si, astfel, putem initia rapid tratamentul corect. De asemenea, este extrem de utila pentru urmarirea evolutiei bolilor si a raspunsului la tratament (de exemplu, dupa injectiile cu anti VEGF), deoarece ne permite sa comparam imaginile obtinute in momente diferite.

4.5/58 ratings

Dr. Carmen DRAGNE

Medic Primar, Specialist Oftalmolog

2 comentarii “Angiografia, investigatia revolutionara non-invaziva pentru retina

 1. Doresc o programare la angiofluorografie,dacă se poate și prețul,sau dacă se poate prin CASMB

  1. Bună ziua,
   Lista cu prețuri este afișată pe site-ul nostru: https://www.amaoptimex.ro/preturi/. La Ama Optimex nu lucrăm cu Casa de Asigurări.
   Puteți solicita o programare aici https://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare (vă vom contacta pentru a stabili detaliile) sau telefonic la 021.211.16.22 (în timpul săptămânii între 7:30 și 20:30, sâmbăta între 8:00 și 13:00).
   Vă recomand consult la colega mea, Dr. Carmen Dragne.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.