Feedback Feedback

Articole Medicale

Amblyz – primii ochelari electronici din lume care trateaza ambliopia

Distribuie prietenilor tai!
 •  
 •  
 •  
 •  
amblyz-glasses-render-4

In cadrul magazinului 8ik din cadrul Ama Optimex gasiti ochelarii electronici Amblyz pentru tratamentul ambliopiei. Acestia sunt primii ochelari electronici din lume care trateaza ambliopia si reprezinta cea mai noua metoda de tratament pentru aceasta afectiune.
Ambliopia sau boala „ochiului lenes” apare la copii si se manifesta prin faptul ca un ochi este mai puternic, vede mai bine, iar celelalt ochi este mai slab. Pe masura ce trece timpul, ochiul slab nu mai este folosit si devine inutil, „lenes”. Astfel, creierul se obisnuieste sa primeasca informatii de la ochiul bun de la care primeste imagini clare si in timp il exclude, intr-o foarte mare masura sau definitiv, pe cel mai slab de la care primeste imaginea neclara.

Descoperita la timp, boala poate fi tratata cu rezultate bune pana in jurul varstei de 6-7 ani si chiar si pana la 10 ani pot fi obtinute rezultate bune. Recomandam efectuarea unui prim consult oftalmologic in jurul varstei de 3 ani si inceperea imediata a tratamentului, pentru ca la ambliopie fiecare clipa conteaza in ceea ce priveste recuperarea vizuala.

amblyz-glasses-render-6

Este important de stiut ca tratamentul ambliopiei este de lunga durata. Intr-o prima faza, se prescriu ochelari pe care copilul trebuie sa ii poarte permanent, apoi, in functie de caz, acoperirea ochiului bun si fortarea copilului sa vada cu ochiul „lenes”. Pentru aceasta se foloseste fie un ocluzor (plasture), fie se administreaza picaturi midriatice in ochiul bun, care tulbura vederea de aproape pentru cateva ore, fortand astfel ochiul slab. Pe perioada in care are ochiul acoperit, copilul trebuie sa efectueze activitati prin care isi exerseaza intens ochiul „lenes”. O alta metoda de tratament a ambliopiei o reprezinta jocurile selectionate la computer utilizand CD-uri speciale pentru tratamentul ambliopiei.

Aceste metode sunt destul de neplacute si frustrante pentru copii, care sunt dificil de convins sa stea cu ochiul acoperit sau sa urmeze un program strict de exercitii, iar nerespectarea acestui program duce la incetinirea rezultatelor sau cazul mai neplacut, la rezultate slabe.

amblyz-glasses-render-6

Ochelarii electronici Amblyz vin cu o abordare complet diferita. Au un sistem electronic integrat care obtureaza automat si controlat, pentru un interval de 30 de secunde, ochiul bun. Astfel, copilul ii poarta ca pe oricare alta pereche de ochelari.  In cazul in care este nevoie, se pot atasa si lentile cu dioptriile potrivite copilului.  In plus, ochelarii sunt confortabili, estetici si usor de folosit.

Obturarea automata asigura, in primul rand, un tratament efectuat corect care automat duce la rezultate mai bune. Copilul nu depinde de un program strict de exercitii pentru tratament, ci doar poarta ochelarii si isi desfasoara activitatile obisnuite. In acest fel, are un grad sporit de confort si o reticenta mai mica fata de tratament. Obturarea periodica, la intervale regulate de timp, faciliteaza vederea binoculara si astfel creierul copilului se obisnuieste sa primeasca informatii de la ambii ochi, ceea ce este extrem de important in cazul ambliopiei.

Ochelarii electronici Amblyz sunt prescrisi de catre medicul oftalmolog, iar programarea electronica este facuta de catre optician. Ochelarii se intretin simplu, parintii trebuie sa ii incarce noaptea si sa se asigure ca sunt purtati de copil in timpul zilei. Controalele la medicul oftalmolog se fac periodic, pentru urmarirea evolutiei afectiunii si ajustarea tratamentului.
Amblyz sunt in doua variante de dimensiune, pentru copiii cu varsta mai mica de 7 ani si pentru cei cu varsta peste 7 ani. Combinatia de culori alb cu portocaliu este placuta din punct de vedere estetic.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produsi de catre firma Xpand si au fost dezvoltati in colaborare cu medici oftalmologi si opticieni, in urma unor studii si cercetari indelungate, fiind in acest moment aprobati, in SUA, de catre FDA.

3.5/524 ratings

Dr. Carmen DRAGNE

Medic Primar, Specialist Oftalmolog

18 comentarii “Amblyz – primii ochelari electronici din lume care trateaza ambliopia

 1. Bună seara, fetița mea are 7 ani si are ambliopie la ochiul drept, depistată acum un an . Nu am progresat deloc . Acești ochelari ar avea efect, datorită vârstei pe care o are. Mulțumesc

  1. Bună ziua,
   Acești ochelari oferă rezultate bune până în jurul vârstei de 9-10 ani, însă este nevoie de consult oftalmologic pentru evaluare și apoi putem oferi o recomandare medicală corectă. Vă recomand consult la colega mea dr. Carmen Dragne, deoarece dumneaei se ocupă de prescrierea acestor ochelari.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 2. buna ziua, copilul meu a primit ieri diagnosticul de ambliopie. Oftalmologul i-a prescris reteta de ochelari si ne-a recomandat ocluzor. Intrebari:
  1. Cat costa acesti ochelari?
  1. Daca dorim sa achizitionam ochelarii Amblyz ne trebuie o reteta speciala sau e ok o reteta obisnuita?

  1. Bună ziua,
   Ochelarii Amblyz costă 1490 lei și se prescriu de către un medic specializat. De asemenea, în timpul tratamentului, este nevoie de controale periodice. La noi în clinică, vă recomand consult la colega mea, Dr. Carmen Dragne.
   Multă sănătate,
   Dr. Andrei Filip

 3. De la ce vârstă sunt recomandați ochelarii Amblyz? Băiatul nostru are 3 ani. Aveți colaboratori si in Timișoara?
  Mulțumesc.

 4. Bună, fiți amabil am un băiețel de 2 ani , și în urma unui control recent ( de fapt mai multe controale) am descoperit ca la ochiul stâng are o dioptrie de +4 iar la dreptul de +1, deja avem ochelari ( a 2-a pereche) , dar am avea nevoie și de ochelarii Amblyz? Suntem puțin disperați și avem nevoie de o părere sa știm dacă suntem pe drumul cel bun, sau pur și simplu ce soluții mai avem .
  Mulțumim frumos!

 5. Buna ziua! Sunt din Suceava si baietelul de 6 ani are boala „ochiului lenes” la ochiul stang. In ultimii doi ani am folosit ochelari, ocluzoare si sedinte de VividVision. Rezultatele nu prea sunt imbucuratoare. Am fi interesati si de ochelarii propusi de clinuca dumneavoastra. Colaborati poate si cu vreun cabinet din Suceava? Sau este nevoie sa venim noi la Bucuresti? Multumesc.

 6. Bună ziua,

  Care este prețul pentru ochelari?
  Sunt potriviți ca dimensiune pentru un copil de 3-4 ani?

  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.