Feedback Feedback
int(33)

Parerile pacientilor nostri

SMILE – termenul de „operatie” aproape ca nu se potriveste

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Eu sunt Luca Ignatescu, nepotul doctorului Andrei Filip, el si tata sunt veri si au crescut ca fratii. Si tata a fost operat de Andrei, a scapat de ochelarii de citit cu PRESBYOND. Eu am facut SMILE, pentru miopie si astigmatism.

Desi sunt din familie, nu am avut norocul sa vad bine, prin clasa a 5-a am inceput sa port ochelari, aveam miopie si astigmatism, nu vedeam la distanta, deci nu ma putem descurca fara ochelari si asa a inceput povestea…

Din punctul meu de vedere, ochelarii deranjeaza cel mai mult in timpul iernii si in situatiile care ies in afara rutinei. Pentru scufundari si ski a trebuit sa gasesc masti speciale care trebuiau fie sa imi permita sa port ochelari dedesubt, fie sa aiba propriile dioptrii. In perioade cu temperaturi scazute, trebuia sa ma lupt constant cu ochelarii care se abureau, ceea ce era foarte deranjant si uneori chiar periculos. Dimineata, primul gest pe care il faceam intotdeauna  era sa imi caut ochelarii. Daca vreodata se rupeau, prioritatea era sa gasesc o pereche noua, iar in cazul in care uitam sa imi iau o pereche de rezerva era dezastru. Cred ca situatia mea a fost una poate mai neplacuta decat in mod normal deoarece nu am putut purta niciodata lentile de contact, motiv pentru care nu am avut niciodata vreo alternativa la ochelari.

Cand m-am operat, dioptriile mele ajunsesera la 3.5 la ambii ochi, in plus fata de astigmatism.

La clinica Ama Optimex am venit dintotdeauna pentru orice problema oftalmologica pe care am avut-o si mereu am avut o experienta placuta. Diagnosticele sunt perfecte, iar cand am avut nevoie de o pereche noua de ochelari, am gasit mereu rame care sa mi se potriveasca.

Faptul ca am fost operat de Andrei mi-a dat foarte multa incredere. Cred ca simpla lui prezenta in sala de operatie ar fi fost importanta, dar faptul ca el a fost cel ce a efectuat operatia mi-a conferit o siguranta pe care nu cred ca as fi avut-o altfel.

Operatia a fost surprinzator de simpla. Nu am simtit absolut nimic nici in timpul operatiei, nici dupa. Cea mai mare frica pe care am avut-o era legata de ce s-ar intampla daca as clipi sau as misca ochiul in timpul operatiei, dar aparatul si procedura in sine nu permit acest lucru. Este extraordinar de rapid si non invaziv, si as spune chiar ca termenul de „operatie” aproape ca nu se potriveste.

A durat cam o zi pana am inceput sa vad relativ bine, dar inca de cand am iesit din sala de operatie vedeam suficient incat sa merg si sa ma orientez. Socul cel mai mare a fost cand mi-am pus fostii ochelari, chiar dupa operatie, si nu am putut vedea nimic, ceea ce a fost o surpriza extrem de placuta.

De cand nu mai port ochelari, sunt cu siguranta mult mai liber. Se simte ca si cum am scapat de o dependenta. Desi e poate destul de banal, sunt foarte incantat de faptul ca, dupa aproape 8 ani, pot in sfarsit sa port iar ochelari de soare.

 

As recomanda operatia aceasta oricui. A fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat, si nu am niciun dubiu ca orice purtator de ochelari va fi foarte multumit de aceasta interventie. 

 

5/54 ratings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.