Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Inceputul unei tinereti fara teama

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Are 29 de ani, dar pana acum nu s-a putut bucura de tinerete. Tineretea ei s-a redus la perioade foarte dificile in care a fost de multe ori tinta batailor de joc ale celor din jur.

Viata ei nu a fost niciodata usoara. Sufera de miopie inca din nastere. In plus, Mariana sufera si de strabism. Pana in clasa a patra, acesta nu a fost detectat. Strabismul s-a agravat constant, iar la 15 ani a fost pentru prima oara la spital, insa abia la 19 ani a inceput sa poarte ochelari, atat pentru strabism, cat si pentru miopie.

La o varsta la care de-obicei tinerii sunt in plina dezvoltare, Mariana s-a simtit respinsa.

Miopia sa ajunsese la un stadiu avansat, fiind catalogata ca fortissima din cauza dioptriilor foarte mari, -20. Boala pe care o avea, ochelarii pe care ii purta au facut-o sa se simta intimidata de colegii ei: “Imi era rusine din cauza ochiului cu strabism si ochelarilor cu lentile foarte groase. Faceau deseori glume pe seama mea.”

Operatia facuta de medicii AMA Optimex i-a usurat viata. Mariana spune ca acum oamenii o privesc cu alti ochi. A fost o oportunitate in care ea a crezut de la inceput, chiar daca au fost cativa care i-au spus ca aceasta presupune un risc prea mare. “A fost sansa mea sa-mi schimb viata. Am vazut din prima zi.”

“Domnul doctor a fost aproape de sufletul meu, a fost intelegator si a stiut sa vorbeasca cu mine, sa ma asculte.“

Inca din nastere, Mariana suferea de miopie. La 19 ani avea deja dioptrii de -15 si -16. Pe langa aceasta miopie fortissima, suferea si de strabism. Fara operatie, vederea ar fi scazut progresiv. Ea a fost consultata si operata de doctorul Andrei Filip.

Miopia este una din cauzele frecvente de vedere neclara. Pentru pacientii cu miopie, obiectele aflate la distanta apar neclare. Miopia este de obicei o conditie mostenita, astfel un copil are mari sanse de a fi miop daca unul sau ambii parinti sufera de miopie. Miopia fortissima este gradul cel mai avansat al acesteia si evolueaza progresiv, putand ajunge la -20-40 dioptrii si este adesea insotita de complicatii oculare.

Strabismul este o afectiune oculara in care se manifesta o deviatie a unei axe oculare in raport cu celalalta, astfel ochii nu mai au capacitatea de a focaliza aceeasi imagine in acelasi timp, fiind afectata negativ perceptia in profunzime a spatiului.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

5/51 rating
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.