Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Poate din nou sa isi intretina cei 4 copii

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Este din Bucuresti, are 51 de ani si e fericit ca vede. Dar povestea lui incepe in urma cu 4 ani, cand a facut cataracta la ambii ochi. Ioan Selegean era sofer si castiga suficient incat sa-si intretina familia cu 4 copii la care tine mai mult ca la ochii din cap. Asta pana sa se imbolnaveasca. „Nu am fost bolnav in viata mea, pana acum 4 ani, dar nu am avut posibilitatea sa merg la control din cauza banilor”. Asupra lui Ioan s-a abatut necazul care i-a schimbat intregul curs al vietii.

Nu dupa mult timp de la diagnosticare a venit momentul in care trebuia sa isi reinnoiasca permisul de conducere. Dar pentru ca vederea i se incetosase semnificativ, nu a trecut testul si astfel si-a pierdut locul de munca. Sotia este casnica, fara venit si mai lucreaza, cand si pe unde apuca, cu ziua prin cartier. Asa ca trebuia sa gasesca rapid o solutie.

Ioan a avut noroc si s-a angajat ca paznic la o firma, in ciuda deficientelor de vedere. Pentru o vreme, lucrurile au revenit la normal si era fericit ca are de unde sa ia o paine pentru copii. Dar nu dupa mult timp, si cei de la societatea unde lucra au vrut sa il concedieze pentru problemele de vedere pe care le avea. Atunci Ioan a luat hotararea de a se opera la clinica. A ales sa-si salveze ochiul drept si a reusit sa isi recapete vederea. „M-am simtit bine dupa operatie si nu m-a durut nimic”, spunea Ioan chiar dupa prima interventie avuta, tot la clinica Ama Optimex.

De atunci, viata lui a revenit la normal si are acelasi loc de munca de acum 3 ani, cand patronul firmei voia sa il concedieze din cauza bolii sale. Castiga 700 de lei pe luna si e fericit ca isi poate intretine familia. Insa boala s-a extins treptat si la celalalt ochi. Situatia financiara era tot mai precara, iar din cei 700 de lei castigati lunar, ar fi fost imposibil sa se opereze din nou.

Ar fi avut de ales intre a-si hrani familia si a-si recapata vederea. Ar fi ales prima varianta, daca medicii Ama Optimex nu i-ar fi oferit operatia in mod gratuit.

Spune ca a avut mare noroc cu aceasta operatie si ca este foarte bucuros ca a putut sa o faca. Ioan Selegean este acum din nou un om normal, pe care nu il mai respinge nimeni pentru o afectiune care, pentru un timp, i-a schimbat viata. O simpla operatie si viata lui si a familiei a fost salvata.

Ioan Selejan a fost operat in mod gratuit de catre medicii Ama Optimex, in cadrul campaniei „Bucurii cat ai clipi”. In alte circumstante el nu ar fi putut face operatia, ceea ce ar fi dus la pierderea treptata a vederii.

Suferea de cataracta. Cataracta reprezinta opacifierea lentilei ochiului numita cristalin. Fara operatie vederea se pierde in totalitate. Prin operatia de cataracta medicul schimba cristalinul opacifiat cu unul artificial, care nu se mai strica niciodata.

La AMA Optimex Ioan Selejan a fost consultat si operat de Dr. Miruna Nicolae.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan tratează anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.