Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

„Mi s-a dezlipit pansamentul de pe ochi, VAD!”

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

In familia Bulancea, cea care are grija de cei trei membri este mezina. Locuieste in Bucuresti si castiga ocazional cate 50 de lei de la familiile la care face menaj. Din acesti bani isi intretine fratele si mama vitrega care locuiesc in judetul Braila, in comuna Jirlau.

Ion Bulancea a fost diagnosticat cu cataracta in anul 2007, cand a picat testul de angajare din cauza problemei de vedere. Cum ii era imposibil sa isi gaseasca un alt loc de munca, a inceput sa lucreze ca zilier, la munca campului. Muncea insa mai mult vara, pe bani putini, iar iarna era ajutat de tatal lui, din pensia pe care o avea. Din pensia acestuia traiau cei doi si mama vitrega. Din aceeasi pensie planuiau sa stranga banii necesari pentru operatie care zi de zi ii inchidea tot mai mult lumina ochilor.

Insa tatal a murit in anul 2008 si Ion, impreuna cu mama vitrega au ramas singuri, nevoiti sa se descurce din… nimic. Nici bani pentru controale nu mai erau, iar la operatie nici nu mai indraznea sa spere. Boala a avansat galopant, iar Ion isi pierdea pe zi ce trece vederea. „Cand m-a lasat si al doilea ochi a fost greu de tot… Nu vedeam deloc, nu puteam sa-mi gasesc de lucru, nici macar la munca campului!”, spune Ion.

Si ea cu probleme de vedere, sora de la Bucuresti a vrut sa se sacrifice pentru frate, sa lase problemele ei sa se agraveze, doar ca fratele sa mai poata vedea clar.

„Ma tot gandeam cum sa fac sa stang pentru el, sa ma sacrific eu cumva numai sa-i platesc operatia. Dar nu aveam de unde…”

La Jirlau, viata devenea din ce in ce mai grea. Mama vitrega se descurca din ce in ce mai greu din cauza varstei, iar Ion nu mai vedea aproape deloc. Nu-si mai permiteau sa-si plateasca nici macar facturile. „Le-au taiat cablul ca nu au mai avut cu ce sa il plateasca. Le mai trimiteam eu bani din cand in cand sa plateasca lumina. Macar pe aia sa nu le-o taie!”

Vestea ca va primi aceasta operatie a fost privita ca o minune de catre membrii familiei Bulancea. „Nu am cum sa multumesc, nici nu ma gandeam, nici nu mai speram, nu-mi venea sa cred… Daca nu era domnul doctor, nu cred ca reuseam altfel!”

„Nu va inchipuiti cat am plans”, spune sora lui Ion, „cand l-am auzit pe fratele meu spunand ′Mi s-a dezlipit pansamentul de pe ochi, vad!!!′”

Suferea de cataracta. Cataracta reprezinta opacifierea lentilei ochiului numita cristalin. Fara operatie vederea se pierde in totalitate. Prin operatia de cataracta medicul schimba cristalinul opacifiat cu unul artificial, care nu se mai strica niciodata.

La Ama Optimex Ion Bulancea a fost consultat de Dr. Grigorios Triantafyllidis si operat de Dr. Andrei Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Cornel Stefan, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Ana Maria Balsanu trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

3/52 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.