Feedback Feedback

Parerile pacientilor nostri

Dependent de ochelari timp de 60 de ani, Constantin Mitrache primeste o noua sansa de la Ama Optimex

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru Constantin Mitrache, operatia a fost „o mana cereasca, ceva de la Dumnezeu”. I-a luminat anii batranetii si i-a dat forta de a merge mai departe, de a se descurca singur in toate actiunile sale.

O viata de nesiguranta

Problemele de vedere au inceput inca din copilarie: „La scoala, invatatoarea a vazut ca ma aplecam prea mult peste caiete si le-a spus parintilor mei. M-au dus la doctor.”

La 8 ani a purtat pentru prima data ochelari. Problemele de vedere erau genetice, mostenite de la tatal sau. Dioptriile i-au crescut anual, din ce in ce mai tare. Suferea de miopie fortisima.

La agravarea bolii au contribuit si conditiile de lucru. Fiind prelucrator prin aschiere, Constantin lucra in hale slab luminate, cu instrumente precum micrometrul si sublerul, iar munca sa presupunea precizie maxima. Dupa ani de lucrat in industria de masini-unelte, Constantin s-a mutat cu familia din Bucuresti si s-a angajat la Rovinari, la cariera de extractie carbune. Un mediu toxic, plin de praf, care ii dauna vederii.

„Mi se inchidea lumina ochilor”

Problemele de sanatate l-au ajuns, iar in anul 2004 s-a pensionat pe caz de boala. Pe langa miopie fortisima, suferea si de cataracta. Din pensia lui si a sotiei, i-ar fi fost imposibil sa acopere costurile operatiei. De aceea, spune el, operatia primita in mod gratuit de la Ama Optimex a fost ca o mana cereasca. „Eram in situatia nevazatorului, mi se inchidea lumina ochilor”.

Vestea a venit ca un soc pentru Constantin si familia sa: „Parca mi-a dat cineva cu ceva in cap cand am auzit.” Viata a devenit acum mult mai usoara pentru Constantin. Nu mai trebuie sa depinda de ceilalti pentru nimic si se poate descurca singur.

Suferea de miopie forte: -8,5 dioptrii la ochiul drept si fortisim si la ochiul stang: -21 dioptrii si cataracta. Fara operatie vederea ar fi scazut progresiv, iar inainte de interventie vedea 20% cu ochiul drept si 5% cu cel stang. Dupa operatie dioptriile au fost reduse la zero.

La Ama Optimex Constantin Mitrache a fost consultat si operat de Dr. Andrei Filip.

„Bucurii cat ai clipi” este o campanie sociala in cadrul careia 20 de pacienti aflati in dificultate materiala primesc gratuit consultatii si interventii chirurgicale de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, 500 de pacienti au beneficiat de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Echipa de medici Ama Optimex formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Monica Apostolescu, Dr. Cornel Stefan trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.