Feedback Feedback
int(33)

Parerile pacientilor nostri

Cum am scapat de ochelarii de citit in 15 minute cu Presbyond

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Eu sunt Cristi, am 47 de ani si sunt varul mai mare al lui Andrei Filip, oftalmologul de la Ama Optimex , 😊 am crescut ca fratii.

Ideea este simpla, eu toata viata mea am vazut perfect, am vazut cat se poate de bine, fiind din familie si mergand periodic la consultatii, stiu ca am avut o vedere perfecta. Pana intr-o zi, pe la 40 de ani, cand am inceput sa departez telefonul ca sa pot sa citesc, nu mai vedeam la aproape. Atunci mi-au spus ca usor-usor voi ajunge la ochelari, diagnostic presbiopie, se pare ca li se intampla tuturor dupa 40 de ani.

Am fost extrem de frustrat de povestea asta, dar pana la urma, nu am avut incotro, a trebuit sa imi pun ochelari de citit. M-am obisnuit destul de greu cu ei, dar am acceptat ideea. Si Andrei mi-a spus atunci ca mai urmeaza o surpriza neplacuta, ca in timp voi pierde si vederea la distanta, eu am zis ca sper sa nu se intample lucrul acesta…s-a intamplat ☹, dupa mai multi ani. Am incercat cu ochelari progresivi, eu sunt un om activ, a fost greu. Intr-o zi, Andrei mi-a spus de operatia asta, Presbyond, eu am deplina incredere in el si am decis sa fac pasul acesta.

Bineinteles, inainte de operatie l-am sunat sa ii pun o suta de intrebari, daca o sa ma doara, cum e cu anestezia, ma injectecteaza etc. Iar Andrei mi-a povestit, cum se va intampla totul, atat partile bune, cat si riscurile. Inteleg ca toata lumea trebuie sa fie foarte bine informata inainte, insa socul pentru mine a venit in timpul operatiei si dupa. Cum sa numesti asta operatie? Chiar si interventie este prea mult spus…

Mie mi-e frica de doctori, am venit la sala mai mult mort, dar cu incredere… iar operatia a fost interesanta. M-am simtit bine. Este o experienta. Nu e nimic dureros, anestezia e cu picaturi si tot ce trebuie sa faci, tu, ca pacient, este sa nu te misti cele 17 secunde cat actioneaza laserul. De simtit nu simti nimic rau, doar lucruri placute. Cand se termina operatia, vezi incetosat, incepe sa se duca spre seara acea ceata. Dupa ce se duce anestezia, urmeaza 3 ore de durere, dar asta inteleg ca depinde de fiecare om, pot fi 2 ore sau 8, poate fi durere sau doar o jena. E un pret pe care eu il consider extrem de mic pentru ceea ce obtii. Dupa ce se duce durerea, mai simti pana spre seara o senzatie de nisip in ochi.

Ideea e ca a doua zi am condus masina si sambata am plecat in Delta, tot cu masina, la volan. Andrei mi-a spus sa am grija de ochi, sa nu ma lovesc o perioada, ca flapul sa nu fie deranjat. Si asa am scapat de ochelari, vad bine, atat la aproape, cat si la distanta si ma bucur de viata la fel ca inainte de a incepe sa port ochelari.

Imediat dupa operatie, i-am spus lui Andrei ca ar trebui sa popularizeze mai mult procedura asta, caci sunt sigur ca oamenii nu stiu cat de minunata este.

Cum sa numesti asta operatie? Noi, oamenii de rand, cand ne gandim la operatii, ne gandim la sange, anestezie, recuperarea grea, internare, haos, asta inteleg eu prin operatie, dar la ce am facut eu, Presbyond, trebui sa ii spui altfel, poate procedura, pentru ca in realitate nu o percepi ca pe o operatie, e un tratament prietenos .

 

3.9/511 ratings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.