Miopie copil 8 ani

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #12190
  Olguta
  Participant

  Buna ziua!
  Am un copil in varsta de 8 ani diagnosticat cu miopie. Precizez ca pana la varsta de 6 ani medicul nu a depistat probleme de vedere, consultatia anterioara fiind la varsta de 4 ani. La 6 ani recomandarea a fost SF -1.25 la ambii ochi, dupa 3 luni -1.5, dupa alte 6 luni -1.75 iar acum dupa doi ani de la prima prescriptie de ochelari recomandarea este OD -2.75 respectiv OS -2.5. Copilul are program strict de privit la televizor si folosit tableta/ telefonul mobil. Mentionez ca sotul meu are miopie (-5.5). Medicul care l-a consultat considera ca a avut loc o crestere alarmanta a dioptriei si ne-a recomandat una din urmatoarele metode de incetinire a progresului:
  – lentile de contact dure, consider ca va fi dependent de parintele care il va ajuta sa le aplice;
  – lentile de contact multifocale (Comfilcon A LMD +2, OD -2.75, OS -2.5), le-a folosit dar nu vedea bine cu ele. La controlul medical dupa 10 zile de purtare am primit reteta cu aceleasi lentile de contact dar dioptriile modificate (Comfilcon A LMD +2, OD -3.25, OS -2.75),
  – picaturi cu atropina 0.01%, nu am gasit prea multe informatii despre efectele pe termen lung.
  Am rugamintea sa imi spuneti parerea dumneavoastra pentru ca eu doresc sa fac tot ce este mai bine pentru copilul meu dar imi este teama sa nu gresesc cumva facand o alegete gresita! Ii voi face programare la clinica dumneavoastra pentru un control mai amanuntit dar pana ajung la consultative cedeti ca ii pot face rau aceste lentile?
  Va multumesc!

  #12202

  Buna ziua,
  Va recomand sa veniti pentru o opinie la colega mea Dr. Carmen Dragne, specialista noastra pentru copii.
  Multa sanatate,
  Dr. Andrei Filip

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.