Lentile dure keratoconus

Home Forum AFECTIUNI OFTALMOLOGICE Keratoconus Lentile dure keratoconus

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #9315
  Adrian
  Participant

  Care este rata de reusita a tratamentului keratoconusului cu lentile dure?

  #9317

  Buna ziua,

  Lentilele de contact dure nu vindeca si nu stopeaza evolutia bolii, ci doar imbunatatesc acuitatea vizuala in anumite cazuri in care acest lucru nu este posibil cu ochelari sau lentile moi. Nu putem vorbi de o rata de reusita pentru aceasta metoda de corectie deoarece depinde foarte mult de masura in care lentilele sunt bine tolerate si se adapteaza pe forma corneei pacientului. Exista cazuri in care este nevoie sa fie incercate mai multe tipuri de lentile dure pana se gaseste cea potrivita si, de asemenea, situatii in care pacientii nu tolereaza nici un fel de lentila dura.

  Multa sanatate,
  Dr. Raluca Moisescu

  #9319
  Sorin
  Participant

  Port lentile dure, fara rezultat, sunt pacient cu keratoconus vechi, mai sunt si alte tratamente, as incerca orice, poate imi pierd vederea

  #9321

  Buna ziua,

  Daca nu aveti o vedere buna cu lentilele dure, atunci cel mai probabil este vorba de un stadiu avansat al bolii. In acest caz, mai exista varianta de tratament cu implant de inele intracorneene sau transplantul de cornee. Implantul de inele poate imbunatati acuitatea vizuala prin aplatizarea corneei, dar este o operatie invaziva, grevata de riscuri grave (fractura si migrarea inelelor cu perforarea corneei, cataracta, glaucom). Transplantul de cornee este de asemenea o interventie invaziva si presupune inlocuirea partii centrale a corneei, care este deformata si subtiata, cu cornee sanatoasa de la un donator. Operatie presupune multe luni de tratament, urmarire atenta pentru a evita aparitia complicatiilor.

  Sanatate multa,
  Dr. Raluca Moisescu

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.