Hipermetropie +4.75 + 0.75 cilindric

Home Forum AFECTIUNI OFTALMOLOGICE Vicii de refractie Hipermetopie Hipermetropie +4.75 + 0.75 cilindric

Etichetat: 

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #11571
  George Emi
  Participant

  Buna ziua, am 25 de ani. De la varsta de 8 ani port ochelari. La inceput am avut +6.5 ochiul drept si +5 ochiul stang. La 18 ani , am trecut la +4.75 la ambii ochi si 0.75 pe cilindric. De atunci pana acum am ramas cu aceleasi dioptrii. In momentul de fata cu aceste dioptrii pot vedea aproximativ 60-70% cu un ochi iar cu celalat intre 40-50%. Intrebarea mea este daca cu implantul de cristalin multifocal sau cu alta metoda de corectare a viciilor de refractie pot ajunge sa vad mai mult decat cu ochelarii din prezent. Adica .. daca dioptriile sunt corectate cu implantul cristalinului multifocal vad mai mult de 70% cu un ochi si mai mult de 50% cu celalalt ochi sau voi vedea exact cum vad acum cu ochelarii. (prezizez ca pe aparatul de masuratori la un ochi iese +9 dioptrii iar la celalalt +7) Va multumesc!

  #11577

  Buna ziua,
  Incep prin a va spune ca un raspuns corect va pot oferi numai in urma unei consultatii.
  In principiu, le spunem pacientilor ca dupa operatie ne asteptam sa obtinem la finalul perioadei de vindecare cel putin acuitatea vizuala de dinaintea operatiei cu cea mai buna corectie optica (ochelari) si ca rolul operatiei este de a scapa de ochelari si nu de a imbunatati vederea.
  In realitate, in unele cazuri vederea se poate imbunatati prin simplul fapt ca ochii nu mai fac efort de a corecta dioptrii si ca dioptriile cu cat sunt mai mari si mai complexe, cu atat corectia optica cu ochelari induce aberatii optice mai mari.
  In plus, dupa operatie persoana in cauza are la dispozitie intreg campul vizual, acesta ne mai fiind limitat de catre ochelari.
  Cu toate acestea nimeni nu va poate garanta aceste lucruri.
  Multa sanatate,
  Dr. Andrei Filip

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.