Ce este keratoconusul?

Home Forum AFECTIUNI OFTALMOLOGICE Keratoconus Ce este keratoconusul?

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #9275
  Liliana
  Participant

  Fetita mea de 19 ani a fost diagnosticata cu keratoconus, ce este keratoconusul? E grav?

  #9277

  Buna ziua,

  Keratoconusul este o boala degenerativa care debuteaza in adolescenta si determina subtierea si bombarea exagerata a partii anterioare, transparente a ochiului: corneea. Principalul simptom este scaderea progresiva a vederii asociata cu modificarea rapida a dioptriilor la ochelari sau lentile de contact. Devine grava atunci cand este depistata in stadii avansate deoarece in acel moment, singura solutie o reprezinta transplantul de cornee, o operatie care inca este considerata de evitat, fiind grevata de numeroase riscuri.

  Multa sanatate,
  Dr. Raluca Moisescu

  #9279
  Liliana
  Participant

  Dar care sunt cauzele keratoconusului? Exista vreun motiv pentru aparitia keratoconusului? Sunt foarte ingrijorata pentru fata mea

  #9281

  Buna ziua,

  Printre cauzele keratoconusului se numara: factori genetici, boli endocrine, anumite boli autoimune. Boala se poate declansa in adolescenta sau in prima tinerete fiind favorizata de alergii oculare care presupun frecatul ochilor, de portul indelungat al lentilelor de contact sau chiar expunerea la anumite radiatii.

  Va stau la dispozitie daca ma aveti si alte intrebari,
  Dr. Raluca Moisescu

  #9283
  Liliana
  Participant

  Si ce putem face pentru tratament?

  #9285

  Buna ziua,

  Daca boala este diagnosticata in primele stadii, ea beneficiaza de un tratament simplu si nedureros numit crosslinking, care are rolul de a intari corneea si a preveni subtierea si deformarea in continuare a acesteia. Acesta nu presupune taieturi sau intepaturi la nivelul ochiului si reprezinta cea mai eficienta metoda la ora actuala pentru stoparea bolii atunci cand vederea este inca buna, pentru a nu fi necesar transplantul de cornee.

  Mai multe detalii despre crosslinking puteti citi aici: https://www.amaoptimex.ro/crosslinking-tratamentul-keratoconusului-ad/ .

  Va astept cu drag daca doriti sa veniti la consult.

  Multa sanatate,
  Dr. Raluca Moisescu

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.