atrofie nerv optic persoana 90 ani

Home Forum INTREABA MEDICUL atrofie nerv optic persoana 90 ani

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #16512
  Yoli
  Participant

  Buna ziua!
  Va rog sa imi spuneti daca exista solutii de imbunatatire a vederii unei persoane de 90 ani, diagnosticata recent cu atrofie nerv optic. Doamna respectiva vede in jurul ei, dar nu poate sa citeasca nici litere mai mari (marite cu lupa), nici ora afisata de un ceas de perete. A fost diagnosticata cu glaucom in urma cu ceva ani. La controlul recent ni s-a spus ca nu se poate face nimic pentru imbunatatirea vederii.
  De pe fisa de consult mai descifrez „OS forma atrofica”, „no c??? LV in evolutie”, „?o DMLV exudaliv (??) on st desuform (??)”.
  Va rog foarte mult sa ne spuneti daca in aceste conditii exista sanse sa imbunatatim ceva.

  Multumesc anticipat.

  #16539

  Bună ziua,
  Din păcate, ce îmi povestiți nu sună bine, glaucomul afectează ireversibil nervul optic, adică orice se pierde din vedere nu se mai poate recupera, iar tratamentul trebuie urmat cu strictețe pentru a încetini evoluția. Atrofia de nerv optic, la această vârstă, poate avea și o cauză neurologică. Iar combinația suferinței neurologice cu degenerescența maculară afectează vederea dramatic. Dacă doriți o opinie medicală din partea noastră, este nevoie de consult, pe care îl poate face la oricare dintre medicii nostri.
  Multă sănătate,
  Dr. Andrei Filip

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.