Ambliopie

Home Forum INTREABA MEDICUL Ambliopie

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #11085
  Stefan098
  Participant

  Buna seara, domnule doctor,

  Ma numesc Stefan, am 19 ani si sunt din Craiova. Cand eram mic am avut la ambii ochi o hipermetropie destul de serioasa (OS +6, iar OD +4). In timp, la ochiul stang mi s-a dezvoltat si un strabism convergent. Tin sa mentionez ca port ochelari de la varsta de 2 ani, iar dupa ce am pus ochelarii, ochiul nu imi mai fugea. Cu toate acestea, la vremea respectiva doctorul oftalmolog mi-a recomandat sa port si ocluzor pe ochiul mai slab, pe care l-am purtat, insa nu stiu daca suficient.
  Acum, am descoperit intamplator (pana acum chiar nu am realizat) ca atunci cand inchid ochiul bun, cu stangul vad ceva mai slab.
  Faptul ca cu ochelarii pe nas tot nu vad bine si clar m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva am vreo ambliopie care nu s-a tratat asa cum trebuia… cand trebuia.
  Am auzit la alte persoane care sufera de ambliopie ca nu pot distinge obiectele si vad numai culori. Doamne fereste, nu sunt chiar in aceasta situatie.
  Eu vad normal cu el – in sensul ca vad obiectele, le disting clar ce sunt, doar ca nu disting detalii – ca sa va faceti o idee, de la jumatatea panoului cu litere, lucrurile cam intra in ceata…

  La ultimul control pe care l-am efectuat, doctorul mi-a spus ca nu ar fi chiar o ambliopie si ca mai mult ar fi vorba de un strabism care a ramas.
  Este posibil ca vederea slaba sa se datoreze unui strabism si nu unei ambliopii?

  #11088
  Dr. Andrei Filip
  Moderator

  Buna ziua,
  In mod normal tot ceea ce ne povestiti se potriveste cu hipermetropia si cu strabismul. Probabil ochiul este mai slab, adica ambliop, din cauza celor mentionate de dumneavoastra.
  Pentru a va putea sfatui corect, este nevoie de un consult.
  Multa sanatate,
  Dr. Andrei Filip

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.