Feedback Feedback

Stiri Diverse

Dr. Andrei Filip: Ne tratam pacientii asa cum am dori noi sa fim tratati

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol Tango 1 iunie

Doctorul Andrei FILIP este medic primar, specialist oftalmolog si doctor in stiinte medicale, iar talentul si daruirea sa fara margini gireaza una dintre cele mai cunoscute si mai respectate clinici de oftalmologie din tara, Ama Optimex. Campania lansata de medicii exceptionali ai clinicii, de informare si educare in ceea ce priveste cataracta, va salva multa speranta, multa viata, multa lumina a ochilor.

Alice Nastase Buciuta: La noi in tara am auzit nepermis de des formula „lasa, e batran, cat crezi ca mai traieste?”, ca justificare pentru neintervenirea sau netratarea in tot felul de boli. E altfel in Occident, nu-i asa?

Dr. Andrei Filip: In Occident, oamenii sunt mult mai interesati de aspectele care tin de sanatate, se informeaza mai mult, exista multe programe de preventie si educare. In cazul cataractei, este foarte important ca pacientul sa se opereze la timp, atunci cand dispare confortul vizual, altfel operatia si recuperarea sunt mai dificile. Pentru a face acest lucru, trebuie sa se si prezinte la control, o data la 2 ani pana la 40 de ani si o data pe an dupa 60 de ani. Noi avem pacienti care vin tarziu la control, intr-un stadiu avansat, sau pacienti care nu au auzit de cataracta. Bineinteles, mai sunt si aceia care amana foarte mult din motive financiare, un aspect relevant in Romania fata de tarile din UE unde, prin asigurari, se poate rezolva situatia.

Continuarea aici revistatango.ro

0/50 ratings

Dr. Andrei FILIP

Medic Primar, Specialist Oftalmolog,Doctor in Stiinte Medicale
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.