Feedback Feedback
NULL

Stiri Diverse

Bucurii cat ai clipi

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  

Anul acesta, in luna iulie, clinica privata de oftalmologie Ama Optimex din Bucuresti implineste 20 de ani de existenta. Infiintata in 1991, Ama Optimex este printre primele clinici private de oftalmologie din Romania de dupa 1989.Intr-o perioada in care putini se gandeau la o alternativa pentru sistemul public de sanatate, Dr. Mircea Filip a indraznit sa isi urmeze visul: acela de a fi pionier in domeniu si a dezvolta o institutie moderna, prin introducerea unor tehnici si echipamente medicale de ultima ora pe piata din Romania, totul in folosul cat mai multor oameni.

Astazi, clinica trateaza anual aproximativ 20.000 de mii de pacienti si efectueaza in jur de 3.000 de operatii.

Inca de la inceput, personalul medical s-a axat spre a oferi servicii la standarde cat mai inalte de calitate atat din prisma profesionalismului, cat si a aparaturii. Infiintata din dorinta de a ajuta oamenii si condusa cu responsabilitate, curaj, initiativa si gandire in perspectiva de catre Amarelia Filip, inca de la lansare clinica a ramas lider de piata.

Cu ani in urma, in calitate de student la medicina, Dr. Andrei Filip a activat in clinica, apoi devenind oftalmolog, a adus ceea ce aduce un tanar: mult entuziasm, idei noi si introducerea permanenta de tehnologie de varf.

Anul acesta, la 20 de ani de la deschidere, Ama Optimex arata inca o data ca prioritari sunt pacientii si nevoile lor.

Sub deviza „Bucurii cat ai clipi”, clinica Ama Optimex multumeste tuturor pacientilor pentru incredere si reconfirma valorile sale, de a face totul spre folosul si buna stare a bolnavilor, printr-o campanie sociala prin care medicii din cadrul clinicii depun inca o data juramantul lui Hippocrate oferind „Bucurii cat ai clipi” unui numar de 20 de pacienti aflati in imposibilitatea materiala de a suporta o interventie chirurgicala de anvergura. Mai mult, toata luna iulie, primii 500 de pacienti care se programeaza in aceasta perioada vor beneficia de o reducere de 10% din pretul interventiilor chirurgicale pentru cataracta si reducerea dioptriilor.

Prin acest program, clinica isi propune sa schimbe radical viata a acestor oameni cu care soarta nu a fost prea darnica: tineri care au fost nevoiti sa isi abandoneze studiile sau nu isi gasesc loc de munca din cauza vederii sau oamenii condamnati la o batranete in intuneric. Oameni care nu au avut posibilitatea sa se trateze si a caror boala nu se vindeca de la sine, ci dimpotriva, evolueaza galopant.

„Este o bucurie imensa pentru mine sa vad ca tineri care pana acum au fost respinsi de societate si carora sistemul nu le oferea nici o sansa isi pot cauta linistiti de lucru. Ma bucur ca putem sa ii dam posibilitatea unui bolnav sa fie independent si sa nu mai depinda de nimeni pentru actiuni banale, cum ar fi gasirea unui pahar cu apa. Speram ca exemplul nostru sa fie urmat si de colegii de breasla si impreuna sa reusim sa ajutam cat mai multi oameni”, afirma conf. Dr. Mircea Filip, fondatorul clinicii.

Saptamanal, personalul clinicii opereaza peste 50 de pacienti. Aceste operatii sunt facute in principal cu ultrasunete sau tehnica laser si acopera o gama variata: de la operatii de cataracta sau glaucom, strabism sau reducerea dioptriilor pana la afectiuni ale pleoapelor. Toate operatiile se fac cu anestezie locala si fara internare. Un medic anestezist, Dr. Magdalena Ghiulea, supravegheaza pe tot parcursul operatiei.

Echipa de medici formata din: Conf. Dr. Mircea Filip, Dr. Andrei Filip, Dr. Cornel Stefan, Dr. Carmen Dragne, Dr. Miruna Nicolae, Dr. Grigorios Triantafyllidis, Dr. Ana Maria Balsanu, consulta saptamanal un numar de aproximativ 500 de pacienti. Pentru fiecare dintre ei, personalul clinicii face tot posibilul sa ii faca sa uite ca este la medic.

Din dorinta continua de perfectionare si de a oferi servicii de calitate, echipa de medici de la Ama Optimex participa anual la congrese, cursuri de specializare si schimburi de experienta, atat in tara, cat si in strainatate.

In toate actiunile sale, Ama Optimex pune interesul pacientului inainte de toate. Astfel, clinica este dotata cu aparatura ultramoderna de consultatii si investigatii, iar sala de operatii beneficiaza de aparatura de ultima generatie (laser excimer Mel 80, mese de operatie Brumaba, aparatura de monitorizare anesteziologica).

Aceasta permite medicilor sa diagnosticheze precoce glaucomul, stadiul si rata de progresie a acestuia, sa urmareasca afectiunile maculare si retiniene, (ex. in diabet) si sa depisteze afectiuni corneene.

Mai mult, Ama Optimex este clinica cu cel mai mare numar de cristaline personalizate implantate in Romania, acestea fiind destinate pacientilor cu dioptrii extreme (miopie peste 10D, hipermetropie peste 8D, astigmatism peste 4D).

O noutate este data si de dispozitivele electronice mobile de ajutor vizual pentru slab vazatori, adica persoane a caror vedere nu poate fi imbunatatita prin operatii, portul de ochelari sau medicamente. Pentru acestia, clinica Ama Optimex pune la dispozitie dispozitive de ajutor vizual fixe sau mobile, alb negru sau color, care au ca principiu marirea. Desi se pot orienta in spatiu, slab vazatorii nu pot intreprinde actiuni considerate banale, precum privitul fotografiilor, cititul sau efectuarea cumparaturilor. Aceste dispozitive le pot usura mult viata si pot fi folosite atat de adulti cat si de copii. Pana nu de mult, aceste dispozitive erau destinate exclusiv muncii de birou. Avand o forma asemanatoare unui mouse de calculator, ele puteau fi conectate la televizor sau computer pentru vizualizarea imaginilor. Acum, Ama Optimex ofera pacientilor sai o varianta imbunaatita a acestor „lupe electronice”. Folosind un astfel de model mobil, cat o carte de credit sau de identitate, o persoana slab vazatoare poate face lucruri simple, de care nu s-ar fi putut bucura pana acum.

Clinica aduce multiple beneficii si celor care poarta ochelari. Acestia se pot bucura de un soft nou pe piata: Smart Mirror. Magazinul de optica medicala, 8ik din cadrul clinicii Ama Optimex este dotat cu acest sistem care va poate ajuta sa va alegeti rama potrivita. Este util mai ales purtatorilor de dioptrii mari, ce nu se pot vedea in oglinda fara ochelari.

Pentru sezonul de vara, magazinul 8ik va pune la dispozitie ochelari de soare cu dioptrii si lentile cu protectie solara. Totodata, gama de lentile de contact este variata.

AMA Optimex le multumeste tuturor celor care i-au fost alaturi in primii 20 de ani de activitate si le promite ca va continua sa lucreze in folosul pacientilor sai si sa atraga de partea sa cei mai buni specialisti si cele mai noi tehnologii.

„Bucurii cat ai clipi” este semnul acestei promisiuni, iar cei 20 de beneficiari ai programului, precum si reducerile oferite altor 500 de oameni, vor fi peste timp dovada ca medicina privata de calitate exista in Romania si ca AMA Optimex este lider in serviciile oftalmologice.

Adresa: Str. Toamnei, nr. 54, sector 2, Bucuresti, Romania
Programari si informatii la telefoanele: 021 610 36 47, 021 211 16 22, 0723 889 315 sau 0372 708 708
Fax: 0372 708 733
E-mail: [email protected]
Web: www.amaoptimex.ro

0/50 ratings
*Declar ca am peste 16 ani, am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate in vederea publicarii comentariului meu.