Termenii si conditiile evaluarii oftalmologice online

Evaluarea oftalmologica online reprezinta o alternativa la consultatiile medicale efectuate intr-un cabinet de specialitate in conditiile actuale, cand, ca urmare a pandemiei de COVID-19, au fost instituite anumite restrictii / conditii de interactiune sociala si masuri de protectie speciale pentru evitarea raspandirii virusului.Evaluarea oftalmologica online se refera la interactiunea dintre medic si pacient realizata prin mijloace de comunicare electronice in mediul online.

Evaluarea oftalmologica online NU inlocuieste consultul de specialitate, ci are rol strict informativ. In urma acestei evaluari beneficiati de consiliere medicala bazata pe informatiile si documentele furnizate de catre dumneavoastra.

Pacientul intelege ca prin aceasta evaluare online personalul nostru, avand in vedere limitarile posibilitatii de diagnosticare datorate lipsei interactiunii fizice dintre medic si pacient, depune toate diligentele pentru formularea unei opinii medicale referitoare la starea de sanatate a pacientului.

Stabilirea unui diagnostic clar si recomandarea unei forme de tratament se vor face doar in urma unui consult de specialitate realizat intr-un cabinet medical sau intr-o unitate sanitara autorizata.

Evaluarile oftalmologice online se vor desfasura prin intermediul platformei ZOOM si prin e-mail.

Pacientul trebuie sa isi asigure resursele necesare realizarii comunicarii cu medicul:

  • Calculator / laptop / tableta cu camera video, sistem audio si microfon functionale sau un telefon inteligent;
  • Conexiune / acces la internet.

Societatea noastra nu isi asuma raspunderea pentru imposibilitatea efectuarii evaluarii online din cauza functionarii necorespunzatoare/ nefunctionarii echipamentelor sau lipsei conexiunii la internet a pacientului.

In cazul in care, din motive tehnice, independente de vreuna dintre parti, evaluarea online nu poate avea loc, aceasta va fi reprogramata sau va fi restituita pacientului contravaloarea acesteia in maximum 5 zile lucratoare.

Societatea noastra a luat toate masurile pentru securizarea mijloacelor de comunicare prin care se efectueaza evaluarea online. Pacientul este raspunzator pentru asigurarea securitatii mijloacelor de comunicare, precum si a confidentialitatii in spatiul din care interactioneaza cu medicul.

Programarea pentru o evaluare online se face telefonic sau online, utilizand datele de contact de pe site.

Veti primi apoi un e-mail de confirmare a programarii cu datele de logare pentru platforma ZOOM.

Pretul unei evaluari online este de 120 lei si se plateste anterior efectuarii acesteia, prin intermediul platformei Netopia.

Evaluarile neachitate cu 24 ore inainte de ora la care sunt programate sa inceapa vor fi anulate.

Pacientul poate anula sau reprograma evaluarea, dar nu mai tarziu de 2 ore inainte de ora la care este programata. In aceasta situatie, daca este cazul, i se va restitui suma platita in maximum 5 zile lucratoare de la data anularii programarii.

Daca pacientul anuleaza programarea intr-un termen mai scurt decat cel mentionat mai sus sau nu se prezinta la data si ora programarii, suma platita nu va fi restituita.

Prin solicitarea unei evaluari online acceptati in intregime acesti termeni si conditii si declarati ca intelegeti si sunteti de acord ca aceasta are rol strict informativ si nu inlocuieste consultul de specialitate.

Date cu caracter personal

Ama Optimex SRL, in calitate de operator de date personale, prelucreaza date cu caracter personal.

Mai multe informatii privind prelucrarea datelor personale pot fi obtinute prin consultarea sectiunii – Politica de confidentialitate.